• MaNcs 11. évf. 6. sz. (1999. 02. 11.)

  "Az FKGP-t nem lehet bedarálni" (Bánk Attila, az FKGP frakcióvezetője)

  Az év eleje óta új svunggal politizál a Torgyán-párt képviselõcsoportja, igaz, Torgyán nélkül. Az FKGP kezdeményezett hatpárti egyeztetést NATO-ügyben, külön tárgyalt a jegybank elnökével átvilágításügyben, Szenes Andreát szeretné tévéalelnöknek,...

  1999 / 6
 • Keresztury Tibor: Keleti kilátások (Kongresszuson)

  Már megint szerda lett, nem volt semmihez se kedvem, gondoltam, kimegyek a Magyar Pszichiátriai Társaság VII. Vándorgyûlésére, hogy megtudjam, mi a pálya, van-e remény, gyógyír a bajokra a tudomány mai állása szerint.

 • Jaksity György: Tőzsde

  A korral az ember fix ideái egyre jobban rögzülnek. Valahogy így vagyok én is az emberek unalomtól való menekülése, illetve a részben ezáltal, részben pedig a megmagyarázhatatlan által táplált csodavárása és a tõzsde kapcsolatát boncolgatva.

 • Para

  Kovács Imre: Én

  Egy önmagára merõlegesen közlekedõ polgár lépett a keverõpulthoz, és feltartott mutatóujjából erõt merítve, a megbízott fõszerkesztõhöz fordult: - Lesz valami közismertebb zene, vagy csak ez?

 • Vad Lajos: Polgárvér

  Nem tudom, emlékszik-e még a kedves olvasó egyáltalán valamire, és ha igen, akkor pont arra a szóbeszédre emlékszik-e, ami azt követõen járta az országban, hogy Pintér tábornokot belügyminiszterének nevezte ki a miniszterelnök.

 • Előkészületi meccsek

  Elõkészületi meccsek

 • Ítéletidő

  Afelõl keveseknek van kétségük, hogy a Tocsik-féle 804 millió egy részének a végállomása két párt, az MSZP és az SZDSZ kasszája lett volna.

 • Politikai hírek

  Clinton-ügy: videobemutató A Clinton-ügyet tárgyaló amerikai szenátus elõtt szombaton a vád képviselõi a videoszalagra rögzített tanúvallomások részleteinek ütköztetésével próbálták kimutatni, hogy az elnök - leplezendõ Monica Lewinskyval folytatott viszonyát - hamisan tanúskodott, és akadályozta az igazságszolgáltatás munkáját.

 • Kulturális hírek

  Berlinale Február 10-én Max Färberböck Aimee und Jaguar címû, a náci Németországban játszódó alkotásával, egy német háziasszony és egy zsidó újságírónõ leszbikus szerelmének történetével indul és február 21-én, az osztrák születésû, Hollywoodban dolgozott amerikai Otto Preminger retrospektív sorozata keretében vetítendõ Porgy és Bess-szel zárul a 49.

 • A választójogi törvény reformja: Népakarat-átvitel

  Azok, akik fanatikus szurkolóként, jobb mulatság híján vagy valamilyen maguk elõtt sem világos okból kedvüket lelik a hazai pártpolitika követésében, már dörzsölhetik a kezüket: érdekes hónapoknak néznek elibe.

 • Ítélet a Tocsik-Szokai-perben: Szabadság, elvtársak!

  Hétfõn délelõtt kihirdetett ítéletében a Fõvárosi Bíróság bûncselekmény hiányában elsõ fokon felmentette Tocsik Mártát, Liszkai Pétert, Szokai Imrét, valamint az ÁPV Rt.

 • A NATO a magyarok bejövetele előtt: Már csak mi hiányzunk

  Most, hogy a NATO sorrendben kilencedik fõtitkára, Javier Solana elküldte a szövetség meghívólevelét a budapesti Bem rakpartra, a prágai Loretánské námestire és a varsói Aleja Szuchára, mindössze két apró formaság maradt hátra ahhoz, hogy a szervezet kibõvítése de jure is bekövetkezzék: egyrészt hogy a tagjelölt országok parlamentjei ratifikálják a washingtoni szerzõdést, és a ratifikációs okmányokat eljuttassák a State Departmenthez; illetve hogy az Egyesült Államok értesítse a szövetség tagállamait arról, hogy a csatlakozási jegyzõkönyvek életbe léptek.

 • Kosovo: Óra indul

  A hét végén Franciaországban megkezdõdött a szerb-albán - egyelõre csak közvetítõk útján zajló - párbeszéd: a tárgyalásokon kellene, a szervezõk reményei szerint, megállapodásra jutni Szerbia és a kosovói albánok között a tartomány jövõjérõl.

 • Jordánia: A hasemita örökség

  A jordániai uralkodó temetésére Ammánba érkezett külföldi nagyságok és elõkelõségek széles skálája - Clinton és (orvosai tanácsa ellenére) Jelcin, a huszonhárom fõs izraeli küldöttség Weizman államfõvel az élen és az iraki alelnök - nem egyszerûen Husszein király nemzetközi elismertségét jelezte.

 • A kurd vezér bolyongásai: Elszállt a légben

  Azt, hogy Abdullah "Apo" Öcalan, a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) egykori vezére jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, nem kell föltétlenül a rossz hírek között számon tartanunk.

 • Líra és lant: Eljött a Gyár (Amerika a Park Caféban)

  A Feneketlen-tó partján egy Velvet Subway címû áramvonalas, akcionárius amerikai-magyar költõi esttel köszöntött be a hóvihar és a múlt hétvége.

 • Lemez: Visszatérő motívum (Blondie: No Exit)

  "Platinaszõke akarok lenni, mint azok a szexi sztárok, Marylin és Jane" - kezdte az elsõ Blondie-demót Debbie Harry 1975 júniusában. Ez a Platinum Blonde volt az egyetlen normális dal, amit egy év alatt sikerült összehozniuk, de végül is mindegy: egy kiadós álomnak megtette így is.

 • Pilanatnyilag gyógyít (Graham Cunnington a Trafóban)

  Tetszenek még emlékezni a Test Departmentre? Ez az a brit kollektíva, melynek tagjai hosszú éveken át szakmányban püföltek fát és fémet, s oda, ahová lecsaptak, szívesen képzelték Maggie Thatcher arcképét.

 • Etetés: A bagolynak nézett szakács

  "Az Északi Összekötõ Vasúti Híd alatt vagyok. Azonnal indulj el! Hozz egy liter kávét és rengeteg készpénzt! Ma van a huszonhetedik születésnapom, meg kell ünnepelnünk" - visította dr.

 • Bundaégetés: Szőrszálhasogatók

  Szombat reggel kedvenc csatornám, a Spektrum TV politikai háttérmûsora a csótánykérdéssel foglalkozott: megrázó képsorokat mutattak be arról, hogyan pusztítja az ember ezeket az egyébként ártalmatlan ízeltlábúakat méreggel, árammal, mikrohullámmal, sörrel feltöltött csapdákkal.

 • 30. Magyar Filmszemle: Feljön a fekete gyémánt

  A múlt héten megírtuk, hányan és mibõl. Hogyan és miért. Erre a hétre nem maradt más, moziztunk önfeledten. Elõbb persze részt vettünk a parádés megnyitóünnepségen, olyan volt, mint az ilyesmi általában, megmutatta új kûrruháit a szakma.

 • A nép Parkánja: Kis színes (A Szabó család legújabb kalandjai)

  A Szabó család legújabb kalandjai

 • Baráti alap

  Bp. XIV., Nagy Lajos király útja 143.

 • Mint otthon

  Budapest nyolcadik kerületében semmi sem feltétlenül az, aminek látszik. A környéken cirkáló lesötétített BMW-ben például egyáltalán nem biztos, hogy feltételesen szabadlábra helyezett stricik dolgoznak.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...