• MaNcs 27. évf. 31. sz. (2015. 07. 30.)
  Így tennék tönkre Simicskát

  A Közgép elveszett kikötője

  Hamis adatszolgáltatás miatt három évre kizárták a hazai közbeszerzésekből a közbeszerzések korábbi királyát, Simicska Lajos Közgépjét. Hogyan lehetett épp azt a céget elkapni, amely korábban megannyi kizárás kedvezményezettje volt? És miért kellett ezt a kártyát kijátszani?

  2015 / 31
 • Cipőkészítők Budapesten

  Élet a kaptafánál

  Hamupipőke mostohatestvérei vagyunk. Kitömjük a cipő orrát, ha túl nagy, tágítjuk, ha szorít, közben irigyeljük a mesehős tökéletes lábbelijét. Nekünk is lehet ilyen, leginkább azon múlik, hogy mennyi pénzünk van rá.

 • Ara-Kovács Attila

  Az újbaloldal uborkaszezonja

  Erőss Gábornak, aki a Narancs legutóbbi számában némi figyelmet szentelt (A jó bal, meg a rossz, Magyar Narancs, 2015. július 23.) egyik korábbi cikkemnek (A baloldal görög válsága, magyarnarancs.hu, 2015. július 1.), sok mindenben igaza van, és sok mindenben meg – szerintem – nincsen.

 • Köves Slomó: A közös katarzis lehetősége

  Hogyan beszéljünk a holokausztról?

 • Balázs Zoltán: A jobb lázadása

  Bevándorlás és immoralitás

  Egy évvel ezelőtt még nem hittem volna, hogy a hozzánk képest jóval gazdagabb európai országok egyik fő politikai témája, a bevándorlás ilyen viharos gyorsasággal nálunk is központi probléma lesz.

 • A szerk.

  A magyar kultúra legfőbb őre

  Mi az, hogy nem jó a rák ellen? Már hogyne lenne jó! Látja, ez a baj magukkal, újságírókkal, hogy nem mondanak igazat, amikor kérdeznek, akkor sem. Az egész liberális sajtó csak azt lesi, hogy hol akaszthat be.

 • A szerk.

  Az önkorrekció képessége

  A horvát Alkotmánybíróság (AB) a múlt héten megsemmisítette azt a jogerős ítéletet, amelyben a horvát legfelső bíróság (LB) az ország egykori miniszterelnökét, Ivo Sanadert nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélte.

 • A szerk.

  Mindenkit kibaszok!

  Bizonyára megvan még az a feledhetetlen péntek délután, amikor Simicska Lajos a címben idézett felkiáltással, rendrakási célzattal közeledett székesfővárosunk felé.

 • Ellenőrizetlenül hagyott mecsetek - Dzsihadista előretörés Észak-Afrikában

  Tunéziában a szúszai turistacentrum elleni véres támadás után a kormány rendkívüli állapotot hirdetett, s a líbiai határon homokfal- és árokrendszer kiépítését tervezi. Ám az ellenség már a kapukon belül van.

 • Putyin- és Orbán-barát politikusok Németországban

  Akciós Ostpolitik

  Putyin, Orbán, Nazarbajev és a többiek mindig megtalálják a maguk német szövetségesét – sokszor még fizetniük se kell érte. Megnéztük, mi vesz rá prominens német politikusokat arra, hogy autokraták védelmére keljenek.

 • mi a kotta?

  Testvéreim, takarodjatok!

 • Lemez

  Conforce: Presentism

 • Lemez

  The Chemical Brothers: Born in the Echoes

 • Lemez

  Ütemre mozdulnak

  Dokkerman & The Turkeying Fellaz: Illegal Move; DJ Vadim & Sena: Grow Slow

  Lenyűgözően egzotikus vállalkozás: egy kilenctagú magyar funk/soul nagyzenekar, amely visszanyúl a hatvanas, hetvenes évek fekete zenéihez. Az ötlet elsőre talán nem tűnik forradalminak, de a megvalósítás magabiztos profizmusa és a beleérző hitelesség meg fogja győzni a hallgatót.

 • Interjú

  „Minden héten nemet mondok”

  Makó Dávid énekes, dalszerző

  A doom metalos Stereochristtal ismertté váló Makó Dávid tavaly két kiváló lemezt is készített: mind a zúzós, vaskos Haw, mind az egyedül őt takaró, folkos The Devil’s Trade anyaga komoly elismerést vívott ki. Az énekes-gitáros a Narancsnak azt is elárulta, hogyan találhat rá valaki a magyar népzenére az amerikai folkon keresztül.

 • tévéSmaci

  A hócápa újabb kalandjai

 • Rádió

  Szezonok, fazonok

  Kokó beszélget

  Azt talán túlzás lenne állítani, hogy abszolút uborkaszezon van, hiszen egymást érik a jobbnál jobb nyilatkozatok, eszmefuttatások, közéleti-politikai aranyköpések, de azért azt sem igen lehet elhallgatni, hogy a kánikulában zselévé főtt hallgatóság minderre meglehetősen apatikusan reagál – továbbra is, és még inkább.

 • Színház

  Hagyjuk a melodrámát!

  Ernest Thompson: Aranytó

  Nemhiába méltatják annyian Szent Páltól Müller Péterig, a szeretet valóban csodákra képes.

 • Színház

  Idegenek és gyűlölők

  Bánk bán a Thealteren

  Valaki mindig idegen. És olyan gyorsan meg lehet találni azt az idegenséget: ráfogni, elutasítani, elzavarni. Ő idegen – én magyar.

 • Kiállítás

  Kicsit szomorkás

  Jakatics-Szabó Veronika: Memoir

  A harmincas éveinek elején járó festőművész kiállítása leginkább Janus-arcúnak nevezhető; mintha két eltérő kézjegy lenyomatait látnánk, amelyek valamilyen módon összekapcsolódnak egymással. A Raiffeisen Galéria immár egyetlen terében (az oldalsó kiállítótermeket ugyanis le/bezárták) összesen nyolc mű látható: négy olajfestmény és négy akvarellmunka.

 • A világháború szellemvasútja - Schmidt Mária kiállítása a Várkert Bazárban

  A Várkert Bazárban megnyílt, az I. világháborúról szóló kiállítástól pontosan azt kapjuk, amit a Terror Háza csapatától vártunk: a szó szoros értelmében színes-szagos szellemvasutazást, ahol a háború borzalmai rémisztgetnek bennünket.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...