• MaNcs 29. évf. 34. sz. (2017. 08. 24.)

  „Legszívesebben ordítanék, de nem merek” - Stohl András színész, műsorvezető

  A Hegedűs a háztetőn Tevjéjére készül, reggel rádióműsort vezet, a mozikban a Pappa Piában látható, s közben a Válótársak harmadik évadát forgatja. A tévésorozat forgatási szünetében váltottunk szót pénzről, vadászatról, politikáról, a Tv2-ről, és arról, miért nem ordít, amikor szeretne.

  2017 / 34
 • László Géza

  Mindenki lenyeli

  A különadók mellékhatásai 2. – A „csipszadó”

  Évről évre egyre többet tudunk arról, milyen szörnyű dolgokkal etetnek és itatnak minket a konyhai kémia mágusai, így amikor 2011-ben felbukkant a csipszadóról szóló javaslat (rendes nevén „népegészségügyi termékadó”, avagy Neta), nem is tűnt elrugaszkodott ötletnek.

 • Techet Péter: Svarcgelb

  Az utolsó Habsburg-bástya

  Téved, aki azt hiszi, hogy az ingyensör kommunista utópia. S hogy meggyőződjön tévedéséről, az ilyen történelmileg képzetlen illetőnek elég lenne minden augusztus 15-én felmennie Liechtenstein hercegének kastélyához, ahol addig tarthatja a címeres műanyag poharat a söröscsap alá, amíg a herceg ki nem rúgja estefelé a kertjéből az alattvalókat.

 • Várhegyi Éva: Ekotrip

  Az „Aranyalma Projekt” rejtélye

  Ne féljenek, nem őrültem meg: bármilyen vonzó is, de e hasábokon nem kezdek krimit írni. A címben idézett megnevezés a Nemzetgazdasági Minisztérium felhívásában szerepel. „A GRÁNIT Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság Magyar Állam tulajdonában álló társasági részesedésének (részvényeinek)” értékesítésére vonatkozó pályázatra az ajánlatot cégjelzés nélküli zárt borítékban kell benyújtani, amelyen kizárólag az „Aranyalma Projekt” elnevezést lehet feltüntetni.

 • A szerk.

  Pont így jó

  Trumpedli elnök úrnak sűrű volt a múlt hete. Valójában nem is a múlt hétfőn, hanem az az előtti szombaton, a charlottesville-i gyilkosság napján kezdődött. Ekkor, vagyis szombaton hangzott el első, viszonylag semleges mondása a náci gyűlöletpartiról, és már az sem volt rendben.

 • A szerk.

  Felkészülnek

  Napok óta Semjén Zsolt elképesztő kiszólásán rágódik a magyar sajtó jó része, de sokra eddig nem jutott vele senki. A KDNP politikusa ugyanis azt mondta a Hír Tv-nek a határon túli magyarok szavazati joga kapcsán, „hogy PC módon fogalmazzak, tudnék olyan népcsoportot mondani, vagy olyan, pontosabban olyan csoportokat Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk”.

 • A szerk.

  Barcelona után

  Múlt csütörtökön egy 22 éves, marokkói születésű dzsihadista egy furgonnal a tömegbe hajtott Barcelona forgalmas La Rambla sétálóutcáján, halálra gázolt 13 embert és megsebesített legalább 130-at. Junesz Abujakub a támadás után egy kocsit is elrabolt, és leszúrta annak tulajdonosát.

 • Lepelben és leplezetlenül – Nácik az Egyesült Államokban

  A Trump-elnökség kezdete óta egyre hangosabbak a fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportok, amelyek régi vágású náci és emészthetőbb alt-right formában is megmutatják magukat. Körbenéztünk, kik népesítik be az amerikai szélsőjobbot.

 • Szinte korlátlan lesz az állam megfigyelő hatalma

  A kormány belügyei

  Miközben központi kamerahálózat kiépítésére készül, a titkos megfigyelések engedélyezésénél önmagát korlátozná a kormány. Ám jogvédők szerint az önkényes rendszer lényege változatlan marad.

 • Andy Vajna adója és vidéki rádiók beolvasztása

  Házhoz mennek

  Az elmúlt időszakban Andy Vajna visszautasíthatatlan ajánlatot tett az ország leghallgatottabb vidéki rádióinak, így most már 22 körzetben fogható a Rádió 1. A terjeszkedésen törvényileg is lehetne fogást találni, de senki nem akar a fideszes gépezet útjába állni.

 • Úgy maradsz – Szegénység Magyarországon

  A kormány szerint folyamatosan csökken a szegénység, de azok, akik naponta szembesülnek e társadalmi problémával, nem így látják. Az utóbbi évek intézkedései ráadásul tovább súlyosbították az amúgy is rossz helyzetet.

 • Interjú

  „Felsőbb utasításra történt”

  Siewert András, a Migration Aid operatív koordinátora

  Az elmúlt hetekben nagy port kavart a menekültek táboroztatásáról szóló tervük, holott már régóta viszik kirándulni a Magyarországon élő családokat, fiatalokat. A helyszínt nem árulják el, de a tábort most is megtartják.

 • ŐSZMŰVÉSZET - rés a présen

  „Most a filmet és a humort helyeztük előtérbe”

  Sándor Anna, a Spinoza Színház igazgatója

 • ŐSZMŰVÉSZET - rés a présen

  „Az ismeretlenre építünk”

  Barda Beáta, a Trafó új igazgatója

 • ŐSZMŰVÉSZET - Interjú

  „Hastöméssel oldom meg”

  Hevér Gábor színész

  Civilben józan és kényelmes. A színpadon sokszínű, vehemens. Bármit képes elhitetni humorral, intenzív érzelmekkel, az átváltozásaival. A Vígszínház tagja, de az Átriumban is sikerszériákban játszik, most pedig éppen a szokásosnál sötétebb tónusú Hegedűs a háztetőn bemutatójára készül Alföldivel.

 • A fanatizmus anatómiája – Telihay Péter rendező

  „Régen mit csinált az ember, ha boldogtalan volt? Na, mit? Elment a templomba vagy forradalmat csinált.” Azt szeretném, ha a színház egyesítené ezt a kettőt.

 • Film

  A szerencse háza

 • Film

  Az év bulija

  Gabor Csupo: Pappa Pia

  Minden valamirevaló Beatles-memoár megemlékezik arról az ötven évvel ezelőtti különös éjszakáról, amikor John Lennon azzal hívta fel Paul McCartneyt, hogy készítsenek egy olyan filmet, amiben egy sárga tengeralattjáró üldözi Ringót.

 • Orvosi kannabisz itthon és külföldön

  Rossz hírű gyógyító

  A világ egyre nagyobb részén hódít az orvosi célokra felhasznált kender. Magyarország ebben is kivétel.

 • Interjú

  „Az emberek kerülik az intimitást”

  Almási Kitti pszichológus

  Keresett magánpraxist visz, és rendszeresen járja az országot a hűtlenségről, a párkapcsolati játszmákról, a bátran élésről szóló előadásaival. Pasaréti rendelőjében is csupa ilyesmiről beszélgettünk vele.

 • A sötétség pedagógiája - Kik és miért tesznek hitet a gyerekverés mellett?

  Bár a magyar törvények tiltják a gyerekek bántalmazását, megalázását és a lelki erőszakot, a közelmúltban két vallási könyvkiadó is kiállt a tudatos gyerekverés mellett. Hiszen a Biblia is azt írja, aki kíméli botját, gyűlöli a fiát.

 • A négysajtos napszámosai - A pizzafutárok titkos élete

  Gyakori ismerőseink, belátnak a küszöbön túlra, ismerik az étkezési szokásainkat, mégsem tudunk róluk semmit. Milyen körülmények között dolgoznak, hogyan fizetik őket, miként trükköznek, és egyáltalán, megéri-e nekik az ételkihordás?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...