Fokasz Nikosz

  • Fokasz Nikosz

Fokasz Nikosz cikkei

Görögország az erdőben

  • Fokasz Nikosz
2007. október végén a Los Angeles megyei hatóságok bejelentették, hogy a tűzvészt, amely több mint 15 ezer hektárnyi erdőt és 21 lakóházat pusztított el, egy gyufával játszó gyermek okozta.

A hosszú menetelés

  • Fokasz Nikosz
Európa gazdasága az eurózóna szerkezeti hibáit nyögi, Görögország ugyanazt, meg a múltját. Ezekből jött és ezek is emelték hatalomba a magát baloldali radikálisként definiáló, bírálói szemében egyszerűen baloldali populista Szirizát. A szálak az ezredesekig, sőt még tovább érnek.

A halál után

  • Fokasz Nikosz
Az unió távolról sem zökkenőmentes válságkezelésének fényében továbbra is döntő kérdés, hogy mi lesz a vén bűnössel? Azt csak a legoptimistább forgatókönyvek ígérik, hogy az ország GDP-arányos államadóssága 2020-ra végre a válság kitörése előtti 120 százalékos szintre csökken - ha minden jól megy. De miért menne bármi is jól, amikor az elmúlt két évben mindig a legrosszabb valósult meg?

A hamutartó a helyén van - A görög válságról

  • Fokasz Nikosz
- Hogy bírjátok? - kérdeztem egyetemi kollégáimtól Athénban alig három héttel a rendkívül szigorú megszorító intézkedések március elejei első csomagja után. Hisz tudod - válaszolták -, itt csaknem minden családnak van valamilyen egyéb, nem kis részben a szürke- vagy feketegazdaságból származó jövedelemforrása. Persze mindannyian szívunk, de ez enyhíti valamennyire a megszorítások hatását.

Kövess minket: