Hamza Gábor

  • Hamza Gábor

Hamza Gábor cikkei

A Simicska–Orbán-kiegyezés titkai - A szabad elvonulás ára

  • Hamza Gábor
Az elmúlt három évben akadt pillanat, amikor Simicska Lajos hajlandó lett volna kiegyezni Orbán Viktorral, de a felesége az utolsó percig tartotta benne a lelket. Április 8. után azonban a miniszterelnök már nem akart alkudozni. A fegyverletételt végül Nyerges Zsolt szíves közreműködésével hozták tető alá.

Roncsderbi

  • Hamza Gábor
Ma már a közös lista mellett kardoskodó szocialisták is belátják, jobb lett volna Bajnai Gordonra hallgatni és elfogadni a koordinált indulást. A 2014-es kampány hajrájában a Fidesz olyan ütéseket vitt be az Összefogásnak, amit a Mesterházy Attila primátusát elfogadó közös lista miatt nem tudtak hárítani. Múltidéző sorozatunk második része.

Össze, borulás!

  • Hamza Gábor
Máig keresik a magyarázatot a baloldalon, miért bukott el a 2014-es választáson a tervezőasztalon oly szépen összerakott többpárti együttműködés. Bár a nyilvánosság előtt nem beszélnek róla, a szereplők közül többen is elismerik: az ötlet jó volt, csak a kivitelezés lett tré. Múltidéző cikkünk első része.

Láthatatlan ember - A Digi TV fura ura: Teszári Zoltán portréja

  • Hamza Gábor
Teszári Zoltán felemelkedése mesébe illő történet: kezdetben egy nagyváradi rozoga bódéból méri a fagyit, nyolc év múlva viszont már Románia legjelentősebb kábelszolgáltatója. Újabb nyolc év, és cége a digitális televíziózás kelet-európai piacán a multinacionális vállalatok rettegett vetélytársa, az IT-szolgáltatások regionális nagyhatalma.

Kövess minket: