Molnár Bálint

  • Molnár Bálint

Molnár Bálint cikkei

Nem sziget

  • Molnár Bálint
  • Kováts Roland
Magyarország három éve, amikor aláírta az Európai Unió csatlakozási szerződését, formálisan és hivatalosan is tagja lett a szabad és demokratikus országok családjának. Lassan itt az ideje, hogy ezt a tényt a maga teljes súlyában felfogjuk.

Amerika és Szaúd-Arábia: Hűtlen barátok

  • Molnár Bálint
Robbantások és demokratikus reformkezdemények; belső ellentétektől szétfeszülő és külső nyomások alatt rogyadozó merev monarchia, amely a globális gazdaság stabilitásának egyik alappillére is: ez ma Szaúd-Arábia. Az öbölkirályság belpolitikai viharai és külpolitikai nehézségei legalább olyan fontosak a Közel-Kelet metamorfózisában, mint Amerika sikere vagy kudarca Irakban. A két ország évtizedekig sziklaszilárd szövetsége azonban áldozatul eshet az elmúlt két év eseményeinek.

Jézus a pincében: Fehér Lyuk

  • Molnár Bálint
Cinikus lelki terroristák, elszakított gyerekek, kétségbeesett szülők, hatásvadász bulvárlovagok, de legalább Semjén Zsolt helyettes államtitkár és igekötő néhány körmondata kell ahhoz, hogy hír legyen egy keresztény ifjúsági klub létrejötte Budapesten. Esetleg Schmuck Andornak megjelenik Jézus a Köztársaság tér fölött, és ennek hatására kiszórja a zsebében hordott disznósajtdarabokat, Berecz János visszalép Dénes János javára, és egyébként is bocsánat. Ami valóban megtörtént: október 2-án a Rhéma Alapítvány és a vele szorosan együttműködő A Biblia Szól Egyház beindította "nemzetközi ifjúsági központját", a pokolként üzemelő Fekete Lyuk romjain, Fehér Lyuk néven.

Kövess minket: