Lélek

„Az absztinencia nem járható út”

Az ELTE Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékének vezetőjével a Munkafüggők – Az önkizsákmányolás lélektana című kötetének kapcsán beszélgettünk arról, hogyan teheti tönkre az életünket, ha a munka minden mást kiszorít.

„Már nem elég”

Az ellenzéki összefogás nehezen született meg, és a folytatás sem megy könnyen, de talán elindult egy tanulási folyamat, ami hatással lehet az egész társadalomra. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara Neveléstudományi Intézetének egyetemi adjunktusa abban bízik, hogy a valódi nyilvános viták láttán létrejön a kritikus tömeg, amelynek igénye lesz az őszinte, indulatoktól mentes beszélgetésekre.

Három tipp, hogy a babavárás valóban örömteli legyen

Minden pár életében igazi mérföldkőnek számít, amikor elhatározzák, hogy családot alapítanak és belevágnak egy olyan, számukra ismeretlen dologba, amely örökre megváltoztatja addigi életüket. A babavárás sok szempontból tud igazi öröm lenni, ám ahhoz, hogy ez így is maradjon, nem árt tisztában lenni néhány fontos tudnivalóval, amelyeknek ismeretében jóval könnyebb lehet ez az időszak.

  • Fizetett tartalom

Zavar a rendszerben

Nehezebben koncentrálunk a könyvekre, de még az online cikkeket sem tudjuk végigolvasni anélkül, hogy közben újabb és újabb ablakokat nyitnánk meg. Egyre több szakember beszél a figyelem válságáról, amiért döntő részben a digitális világ nagyon is tudatosan megkonstruált működése felel.

Péntektől vasárnapig

Szerhasználat, szex és buli, mindez meleg közösségben. Könnyen addikcióhoz vezet, ráadásul tabutémának is tekinti a világ, így a segítségnyújtás sem egyszerű. A chemsex Magyarországon is egyre nagyobb teret nyer.