Rácz Johanna

  • Rácz Johanna

Rácz Johanna cikkei

Fiatalok aktivizálódása a választásokon: Eksztázis 7-től 10-ig

  • Rácz Johanna
A fiatalok eddig nem tapasztalt mértékben aktivizálódtak a választások idején, s nem kis részük fogékony volt az országot kettéválasztó retorikára. Ami nem jelenti azt, hogy annak lenne igaza, aki a jövő magyarságát jobboldaliak masszív gyülekezeteként vizionálja. De az is téved, aki csupán legyint a történtekre.

Pert vesztett a Tilos Rádió: Borúra ború

  • Rácz Johanna
A várt legrosszabbnál is rosszabb eredménnyel zárult január 8-án a Tilos Rádiónak az ORTT és a Rádió © elleni pere. A Fővárosi Bíróság nemcsak a Tilos érdemi kifogásait nem ismerte el, de azt is kimondta, hogy az ORTT pályázatelbírálással kapcsolatos döntéseit semmilyen jogszabály alapján nem lehet jogi úton megtámadni. Nem ez az első eset, hogy bíróság legitimálja az ORTT sérthetetlenségét.

A Tilos-ORTT-per: Az igazság hiábavalósága

  • Rácz Johanna
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) március 6-i ülésén döntött a 88,8-as "nonprofit" frekvencia odaítéléséről. A pályázati anyagokra adott pontszámok alapján a Tilos Rádió lett volna a nyertes, jócskán megelőzve három vetélytársat (Rádió ©, Mária, Yes). A Tilos tervezete nyolcvan pontot kapott, a Rádió ©-é hetvenet.

A Mária Valéria híd újjáépítése: Ki fizeti a révészt?

  • Rácz Johanna
és a híd magassága miatt aggódnak, mindenki másképp indokolja, hogy miért nőttek a kivitelezési költségek öt év múltán - 1999 decemberében - a duplájukra. Ahogy arra sincs válasz, hogy mit keresett a szerelési munkákat végző vállalat felügyelőbizottságában a miniszterelnök egyik bizalmasa, Wermer András.

Kövess minket: