Sánta Mária

  • Sánta Mária

Sánta Mária cikkei

„A vak emberek nem sötétet látnak" – Flamich Mária és Hoffmann Rita pedagógusok

  • Sánta Mária
A Berkeley Egyetemen, ösztöndíjas kutatóként tanulmányozhatták azt az idehaza szinte ismeretlen oktatási módszert, amely a fogyatékkal élő személyek társadalmi elfogadását erősíti, és amelyről tavasszal "Magányos küzdelem - Akadálymentesítési lehetőségek a pedagógusképzésben" címmel írtak tanulmányt a Pedagógusképzés című folyóiratba. A nyelvtanárként dolgozó doktorjelöltek maguk is érintettek a témában - Mária vak, Rita gyengénlátó.

Fokhagymagyarok - Le a lilával, vörössel!

  • Sánta Mária
"Eljött az ideje, hogy kimondjuk: a külföldi gyümölcsök és zöldségek megbuktak!" - buzdított első, március 9-i, Hősök terei performanszukon a Magyar Fokhagymafront Propaganda- és Ideológiai Osztályának vezetője. Úgy tűnik, mostantól gyakori látvány lesz Budapesten a hitleri egyenruhákra szembetűnően hajazó "fokhagymagyarok" menetelése a vámpírok és a külföldi hagymák ellen.

"Akkor halasztok" - Spohn Márton egyetemi hallgató, az LMP képviselőjelöltje

  • Sánta Mária
Marton Spohn - így hívják május óta a Naprendszer egyik kisbolygóját. Nevét arról a huszonegy éves srácról kapta, akinek kutatómunkája a rákbetegeknek ad reményt: az égitest a világ ifjú tudósai közt rendezett verseny díja volt. Márton az univerzum meghódítása után a XVIII. kerület önkormányzati képviselői helyét is megpróbálja elfoglalni.

A rendőrség a Budapest Pride-on - Szerepzavar

  • Sánta Mária
A melegfesztivált szervező Szivárvány Misszió Alapítvány (SZMA) és a Patriarchátust Ellenzők Társasága (PATENT) panaszt készül benyújtani az ügyészségnek és a rendőrség Központi Panaszirodájának a július 4-től 11-ig tartó Budapest Pride alatt (és előtt) történt rendőri intézkedések miatt. A 15. Budapest Pride szervezői szerint a rendőrség meg akarta félemlíteni őket.

Kövess minket: