Szelényi Zsuzsanna

  • Szelényi Zsuzsanna

Szelényi Zsuzsanna cikkei

Egyszerű történet - Orbán és az unió

  • Szelényi Zsuzsanna
A háborús fenyegetés gyümölcsöző politikai vállalkozás. A 2001-es szeptemberi New York-i merényletek után George W. Bush háborút hirdetett a terror ellen, megtámadta Irakot és Afganisztánt, és megnyerte a választásokat. A háborús hisztéria rövid távon politikailag megtérült.

Tudásuk elvész

  • Szelényi Zsuzsanna
"Churchill minden katonát megsirathatott, de nekem mindig rezzenéstelen arccal kellett a dolgokat tudomásul vennem, mert a könnyek azt a látszatot keltették volna, hogy gyenge vezető vagyok" (Margaret Thatcher, Meryl Streep alakjában)

Az üvegplafonon túl

  • Szelényi Zsuzsanna
"Huszonnégy férfi előtt jelentem meg a Nemzetközi Valuataalap elnökségéért folyó meghallgatásomon. Miközben a kérdéseikre válaszoltam, arra gondoltam, épp itt az ideje, hogy változzanak a dolgok" - nyilatkozott Christine Lagarde pár hónappal ezelőtt. Az IMF vezérigazgatója a kilencedik azon a listán, amelyen a Forbes Magazin a világ legnagyobb hatalmú nőit gyűjtötte össze 2011-ben.

Caligula flörtjei - A Strauss-Kahn-affér és következményei

  • Szelényi Zsuzsanna
Ahogy telnek a hetek a Valutaalap elnökének megvádolása óta, ahogy csökken a döbbenet és a konspirációs teóriák száma, úgy gondolkodnak el mind többen Franciaországban a történet társadalmi hatásairól. A következmények ugyanis nem csupán az IMF vezetésének utódlását és a francia Szocialista Párt (PS) elnökválasztási esélyeit befolyásolják.

Kövess minket: