Tardos Hanna

  • Tardos Hanna

Tardos Hanna cikkei

„Addig szűkíted a kört”

  • Tardos Hanna
Idehaza inkább az Index munkatársaként ismerik, de külföldön ő az egyik legmenőbb magyar dobos. Az idei évet például New Yorkban kezdte Jim Jarmusch és a Sonic Youth legendás gitárosa, Lee Ranaldo társaságában.

„Faágra akasztva”

  • Tardos Hanna
Az elvásó, szétmálló magnószalagok túlvilági hangjaira épülő The Disintegration Loops-szériával nemcsak az ambient műfajában, hanem a szeptember 11-i tragédiára reflektáló amerikai művészeti alkotások nagyobb körében is maradandót alkotott. Nemrég a Trafóban lépett fel, akkor beszéltünk vele.

„Masszív energiák”

  • Tardos Hanna
A tenorszaxofonnal trancsírozó norvég zenész a konzervatórium alatt metálzenekarokban játszott, a dzsessz tanszak elvégzése óta megszámlálhatatlan mennyiségű dzsesszzenekarban, big bandben, indie rock bandában vagy épp popzenekarban fúj. Épp most adott ki egy lemezt a Jü nevű magyar formációval – ennek apropóján kérdeztük.

Kicsi, de nagyon erős

  • Tardos Hanna
Izlandot háromszázezren lakják, és egy ideje úgy tűnik, mintha a szigetország minden polgára nemzetközileg is jegyzett pop- vagy rockzenekarokban játszana. Hogyan és kik működtetik az izlandi könnyűzenei színteret? A helyszínen kerestük a választ.

Kövess minket: