• MaNcs 27. évf. 37. sz. (2015. 09. 10.)
  A menekültkérdés kormányzati félrekezelése

  Ne gyertek!

  Humanitárius és közlekedési katasztrófa az országhatáron belül, metszően éles külföldi kritikák, bukott honvédelmi miniszter – szép lassan kicsúszik a kormány kezéből az eleinte kommunikációs csodafegyvernek tartott menekültkérdés. Talán nem kellett volna nyilvánvalóan képtelen ígéretekkel traktálni a közvéleményt.

  2015 / 37
 • El Niño és az európai tél

  Nem gyerekjáték

  Tudományos cáfolatot kényszerített ki az a jóslat, mely szerint az erősödő El Niño-hatás miatt dermesztő tél elébe nézünk. Ettől persze még lehetnek különösen hideg napok.

 • „Lehet, hogy idealisták vagyunk” - Pacher Tibor fizikus a magyar holdjáró esélyeiről

  A Google nemzetközi versenyében egy magyar holdjáró is szerepel a mezőnyben. Azt még nem tudni, hogy a Puli eljut-e a Holdra, ám az alkotók szerint semmiképp sem időpocsékolás belevágni egy ilyen munkába. A tervezőcsapat vezetőjét kérdeztük.

 • Interjú

  „A régi forrásokat már agyonelemeztük”

  Türk Attila a magyar őstörténet módosulásáról

  Nem gyökeresen új magyar őstörténetről, hanem a régi kép ­finomhangolásáról van szó, mondja Türk Attila régész, aki szerint Levédia valószínűleg nem ott és nem akkor volt, ahol többnyire feltételeztük.

 • Zala Miklós

  Bevándorlás és morális egyenlőség

  Vitában Balázs Zoltánnal a bevándorlásról és a menekültekről

  Balázs Zoltán elgondolkodtató cikket írt e lapba a menekültválságról, mely írásban a menekültekkel szembeni morális kötelességek mibenlétéről, a bevándorlás morális kockázatairól és a kozmopolitizmus-nacionalizmus szembenállásról is elmélkedik.

 • Kirs Eszter – Tóth Balázs

  Szembeszökő előítélet

  A gyűlölet-bűncselekmények büntetőjogi szabályozása a rendszerváltás után

  Szegeden nemrég azért vertek meg súlyosan egy egyetemista lányt, mert a barátját menekültnek vagy külföldinek nézték. Ennek fényében is érdemes áttekinteni, hogy mi minden történt a rendszerváltás óta a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni küzdelem terén.

 • Várhegyi Éva

  Ekotrip

  Csak ameddig a takaród ér!

  A menekültválság közepette érthető, hogy érdeménél kisebb figyelmet keltett a honi adósok tízezreinek menedéket kínáló magáncsőd törvénybe iktatása.

 • A szerk.

  Országomat egy gólért!

  Az a vicc megvan, ugye, hogy a hajcsár így szól az elcsigázott, utolsó erejük megfeszítésével evező gályarabokhoz: van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó az, hogy ma kaptok egy kis adag rumot. Hurrá! A rossz meg az, hogy a kapitány vízisízni akar.

 • A szerk.

  A nemzeti együttműködés egyháza

 • Határhelyzet a szeptember 15-i változások után

  Az ajtók záródtak!

  A Keleti pályaudvarnál és a röszkei gyűjtőpontnál sűrűsödő migrációs káosz a határ szerb oldalán ismétlődhet meg, miután kedden életbe lépett a kormány menekültügyi büntetőpolitikája.

 • tévéSmaci

  A kiküldött sas

 • Tévé

  Dudás akar lenni

  Fölszállott a páva

  A magyar nép hagyományait páros lábbal tapodó bolsevik diktatúra idején történt, hogy 1970-ben néhány bátor partizán, meghúzódva a vasárnap esti főműsoridő rejtekében, megindította a Röpülj, páva! sorozatát.

 • A Medve és a Baksa-Soós család

  A Lélekmadártól az Orionig

  Piszkos titkokat ne várjunk, de a kiállítások személyessége és a sokféle alkotó életének és művének összekapcsolódása jó ötletnek mutatja a művészcsaládokat bemutató sorozatot.

 • tévétorrent

  Residue

 • Tévétorrent

  Scream

 • Tévétorrent

  A devizahitelesek megmentése 2.

  Mr. Robot

  „Amit most elmondok, az szigorúan titkos – mondja Elliot, az agyonhájpolt sorozat antiszociális hőse az első epizód nyitányában. – Van egy befolyásos embe­rekből álló csoport, amely titokban irányítja a világot.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...