- be -

  • - be -

- be - cikkei

Jasmine

  • - be -
Alain Ughetto szó szerint veszi az animá­ciót: gyurmafigurái valóban lelket kapnak, élettel telítődnek, ahogy felidéznek és újrajátszanak egy régi szerelmet. A Provence-ban élő rajzfilmes és dokumentarista levelekből, archív híradórészletekből, Iránban készült szuper 8-as felvételekből és személyes emlékekből építi fel a több műfaj elemeit kreatívan ötvöző filmet.

Az utolsó férj

  • - be -
Van, aki katonaruhában látja maga előtt Ben Gazzarát, másnak maffiózóöltönyben jelenik meg, de ha van igazság legalább az égben, akkor egy borzasztó zsabós ingben kell elénk lépnie a hatvanas éveket búcsúztató Londonban.

"A retro-futurisztikus jövő"

  • - be -
A Berlinale ideje alatt a Collegium Hungaricum (.CHB) szervezésében már ötödik éve futó Cinema Total (CT) igen ambiciózus filmes projekt: részben vásár, részben workshop, részben szakmai fórum, részben regionális kapcsolatépítés.

JAFFA - A NARANCS KÖRBEJÁR

  • - be -
A jaffa narancs fogalom. Ebből indult ki az izraeli rendező, majd kíméletlen dekonstrukciót vitt végbe rajta, a jaffa 150 éves történetén keresztül újragondolva Palesztina/Izrael történelmét, ami igencsak eltér az ismert cionista narratívától. A nagy műgonddal kivitelezett dokumentumfilmben a kor tanúin és az érintetteken (az egykori arab és zsidó narancstermelőkön) kívül meglepő személyek - költők, kritikusok, reklámszakemberek - is megszólalnak, s váratlan nézőpontokkal tágítják az értelmezés szemhatárát.

Kövess minket: