- emjé -

  • - emjé -

- emjé - cikkei

Merénylet Arkan ellen: ünnep a pokolban

  • - emjé -
Belgrádban szombaton lelőtték Zeljko Raznatovic Arkant, a hágai nemzetközi törvényszék által körözött háborús bűnöst. Az alvilágban is jegyzett Arkan - ha bíróság elé került volna - értékes tanú lehetett volna a szerbiai rezsim és a szintén háborús bűnök elkövetésével vádolt Slobodan Milosevic jugoszláv elnök ellen.

Karadzic lemondása: Levelét megírta?

  • - emjé -
A nemzetközi közösség lapzártakor hajthatatlannak tûnik: a háborús bûnökkel vádolt Radovan Karadzùic lemondott, ezt állítólag levélben is megerõsítette - bár a boszniai szerbek szerint ez másként van -, és semmilyen tisztséget nem visel a boszniai Szerb Köztársaságban. Nem utasíthat, nem tárgyalhat - huss, megszûnt létezni, szeretnék hinni. Az IFOR pedig - vagy aki megtalálja - adja le a hágai bíróság portáján.

Helyhatósági választások Romániában: Félelem és szotyola Kolozsváron

  • - emjé -
Miközben a június eleji romániai helyhatósági választások általános közönybe és csaknem egy halastóba fulladtak - időben kimentették őket -; a kolozsvári magyarok lidércálma valóra vált: Gheorghe Funar szélsőséges román nacionalista pártvezért újabb négy évre polgármesterré választották.

Kövess minket: