Halász Áron

  • Halász Áron

Halász Áron cikkei

Bicikliző Budapest - Egyre inkább nyeregben

  • Halász Áron
„Hülye bringások. Lezárják a várost, menjenek az erdőbe biciklizni” – háborgott tíz éve, az első Critical Mass után sok olyan pesti is, aki ma már bringával jár mindenhova. Az elmúlt évtized legfontosabb biciklis eredményeinek jártunk utána.

Már nem kell félni - Tippek és jó tanácsok kezdőknek

  • Halász Áron
Noha a kerékpározás nem igényel sem speciális tudást, sem különleges felszerelést, sokan annak ellenére sem mernek biciklire ülni, hogy nyakunkon a közbringa, zajlik a Bringázz a Munkába! kampány, és már a szomszéd vezérigazgató is félretette a kocsiját. A kedvükért gyűjtöttünk össze néhány kedvcsináló jó tanácsot.

És győz a forradalom?

  • Halász Áron
"A biciklis forradalom győzött" - zengték a tavaly utoljára megrendezett Critical Massen, ám ez legfeljebb a pesti bringások számának emelkedését tekintve helytálló, hiszen alig épültek biciklisávok az utóbbi időben. A szakemberek szerint a hamarosan startoló Bubi közbiciklirendszer áttörést jelenthet, viszont sem Tarlós István, sem lehetséges kihívója, Horváth Csaba nem bizonyította elkötelezettségét az autózás visszaszorítása iránt.

A pincéből a vörös szőnyegre

  • Halász Áron
A biciklis közlekedés természetességét, elfogadottságát legjobban az mutatja, hogy miben tekernek egy város lakói. Míg pár éve elképedt reakciókat váltott ki, hogy öltönyben, szoknyában vagy magas sarkúban is lehet biciklizni, 2013-ra a legtrendibb dolgok egyike lett a bringázás.

Kövess minket: