Veló Világ

Egy tökéletes bringaút Budapesten

A városi kerékpáros közlekedés érzékeny pontjai a kétirányúsított egyirányú utcák, de a Bajza utcában kiderült: a főváros néha pontosan tudja, hogyan is kell az ilyet csinálni.
  • Kovács Bálint
  • 2015. szeptember 15.

„Nem akartam elhinni, hogy ilyen létezik”

Június elsején egy csapat elszánt fiatal pattant biciklire Los Angelesben, hogy 45 nappal később Washington DC-ben tegye le a kétkerekűt. Akciójukkal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy Kína 1999 óta üldözi a Falun Dafa követőit, aminek következtében több ezer gyermek marad árván. A két magyar résztvevővel a denveri állomás előtt beszélgettünk telefonon.

Így utáltatja meg egymással a főváros a bringásokat és a gyalogosokat

Egyes jelekből úgy tűnt, hogy a főváros és a BKK is kezdi úgy érezni, akkor mennek rendben a dolgok, ha a közlekedés résztvevői türelemmel és természetesen élnek egymás mellett. Aztán szétverték a várost, és kiderült, senkit nem zavar, ha a kerékpárosok és a gyalogosok egymás torkának ugranak.
  • Kovács Bálint
  • 2015. május 21.

E-bike, az elérhetetlen

Az e-bike-ok, vagyis az elektromos biciklik egyre klasszabbak, legyen szó túrázásról, városi közlekedésről vagy akár extrém sportról. Szóval fejlődik, fejlődik, de még mindig nehéz, és nagyon drága.