- tardos -

  • - tardos -

- tardos - cikkei

lemez - THE ROOTS: HOW I GOT OVER

  • - tardos -
Valódi súlya sosem volt a Rootsnak. Stílusában ott volt a funk, a soul, az r 'n' b, a hiphop - de egyik terepet sem taposta ki magának, mindet csak középszinten gyakorolja.

lemez - DIMLITE: PRISMIC TOPS

  • - tardos -
Az alig harmincéves, svájci származású Dimitri Grimm számtalan művésznéven alkot, de legjobb zenéit egyértelműen Dimlite-ként produkálta. 2006-ig a Sonar Kollektiv kiadó két nagylemezét adta ki (Runbox Weathers, This Is Embracing), melyek remek egyvelegei az experimentális hiphopnak és a fúziós elektronikának, mégis eltérnek a hasonlóban utazó Los Angeles-i vonal képviselőinek (Flying Lotus, Busdriver) zenéitől, ugyanis a hiphop lazaságát és az elektronika élét az alkotó szépen vasalja össze olykor gyermekded dallamokkal, a természet zajaival, vagy éppen egy-egy kórussal.

koncert - REAL YOUR NATURE VOL. 2.

  • - tardos -
Este 11, Cadik már a dj-pultnál, szólnak a hiphopból dubstepbe úszó dallamok, gyülekeznek az emberek. A mester helyét lassan átveszi az osztrák The Clonious, aki szépen megszerkesztett mixével kezdi beindítani az immár teltházas tömeget.

koncert - REAL YOUR NATURE

  • - tardos -
Cadik, Magyarország első számú hiphop dj-je havonta jelentkező programsorozatot indított az A38-on, a nyitóestére két amerikai és egy dél-afrikai rappert hívott el. Bluebird őszinte fehér gyerek, fehér szöveggel, elégedetlenséggel.

lemez - BUPPA: ROYAL FIXI CLUB

  • - tardos -
Buppa, az urbán bringások szócsöve, az ősfixis, minden futár példaképe, a City Cycle Banditos futárszolgálat atyja és nem utolsósorban Magyarország egyik legjobb mc-je 1996-ban megalapította az IMMC nevű hiphopbandát néhány futárbarátjával és a Vinyl Warriorsszal. 2000-ben ki is adtak egy nagylemezt (Scandallum), majd nem sokkal később feloszlottak.

koncert - GRANDMASTER FLASH

  • - tardos -
a hetvenes évek elején elindította a hiphopot a vinil húzogatásával, összeállt pár mc-vel, legyártott velük x albumot, és ez épp elég volt ahhoz, hogy megérdemelje a "nagymester" titulust. Majd abbahagyta a zenélést, és most, húsz év után visszatért közénk, felvett egy középszerűnek sem nevezhető albumot Snooppal, Busta Rhymesszal, KRS-One-nal és hozzájuk hasonlóan jól csengő nevű poprepperekkel, majd elindult turnézni, hiszen a lemezeladásból annyira sok pénz úgysem fog befolyni.

Kövess minket: