Béres Máté

  • Béres Máté

    Újságíró

    Rendészettudományit végzett, újságíró akadémiára járt, korábban szakmai lapoknak írt. 2018 óta a Magyar Narancs munkatársa. Általánosságban tájékoztat, de igyekszik azok történeteit is feldolgozni, akiket hatalmi pozíciókban lévők megkárosítottak. 

Béres Máté cikkei

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

A jó szándék kevés

Több tízmilliárd forintból működik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szegénységfelszámoló programja, amely azonban, úgy tűnik, nem képes az ország 300 leghátrányosabb helyzetű településének felzárkóztatására. A 2019-ben indult program jelenleg csak 178 telepü­lésen fut. Nincs elegendő szakember, és arra is volt példa, hogy együttműködő szervezetek visszaléptek.

 

Eltemették, de már jobban van

A Farkas Flórián-féle Lungo Drom uralta roma önkormányzat annyi adósságot halmozott fel, hogy még ma is nyögi. A szervezet legutóbbi elnökét, Agócs Jánost jogerősen elítélték, az önkormányzat megszűnt. Most a kormánybiztos Sztojka Attila nyertes szervezete élesztheti újra.

Kövess minket: