Béres Máté

  • Béres Máté

    Újságíró

    Rendészettudományit végzett, újságíró akadémiára járt, korábban szakmai lapoknak írt. 2018 óta a Magyar Narancs munkatársa. Általánosságban tájékoztat, de igyekszik azok történeteit is feldolgozni, akiket hatalmi pozíciókban lévők megkárosítottak. 

Béres Máté cikkei

Ki látta?

Bírósági szakaszba lépett a Szegedi Csanád elleni eljárás; hét társával együtt 155 millió forintos csalással vádolják. A volt jobbikos politikus korábbi környezetében állítják, semmit sem tudtak az ügyeskedésekről.

Aláírva, lepecsételve

A cégbíróságok a változásbejegyzési eljárások során nem vizsgálják a taggyűlés összehívásának szabályszerűségét, a jegyzőkönyvek valódiságát, csak azt ellenőrzik, hogy a benyújtott dokumentumok megfelelnek-e a formai előírásoknak. E joghézag miatt például egy cég vezetése szabálytalanul is simán leváltható.

Ellentámadás mögékerüléssel

A Németh Szilárdhoz köthető birkózóakadémiáé lett a Csepel SC, és ezzel egy sor ingatlan. Németh polgármesterként még gátolta a klub telkeinek hasznosítását – ám most ő tervezhet valami hasonlót. A helyi fideszes önkormányzat gyanakodva figyel.

Kövess minket: