Béres Máté

  • Béres Máté

    Újságíró

    Rendészettudományit végzett, újságíró akadémiára járt, korábban szakmai lapoknak írt. 2018 óta a Magyar Narancs munkatársa. Általánosságban tájékoztat, de igyekszik azok történeteit is feldolgozni, akiket hatalmi pozíciókban lévők megkárosítottak. 

Béres Máté cikkei

A digitális iktatás csodája

Ahol ellenzéki vagy civil vezetés váltja a kormánypárti polgármestert és közgyűlési többséget, történhetnek fura dolgok októberig. Gárdonyban például több száz millió forint elköltéséről döntött a távozó fideszes csapat.

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja. 

Zavarórepülés

Miután 2021-ben a NAV hirtelen megszüntette a vizsgálatát Gattyán György érdekeltségével szemben, a vállalkozó komoly pénzt fektetett egy nehezen értelmezhető politikai párt létrehozásába és működtetésébe.

Kik lehetnek a Tisza Párt potenciális szövetségesei?

Új országjárásra készül Magyar Péter és a Tisza Párt, többek között azért is, hogy belevágjanak a szervezet felépítésébe – enélkül ugyanis eleve esélytelen a 2026-ra beígért kormány- és rendszerváltás. Az országos hálózat létrehozásában számos közéleti civil formáció is esélyt lát.

Kövess minket: