Béres Máté

  • Béres Máté

    Újságíró

    Rendészettudományit végzett, újságíró akadémiára járt, korábban szakmai lapoknak írt. 2018 óta a Magyar Narancs munkatársa. Általánosságban tájékoztat, de igyekszik azok történeteit is feldolgozni, akiket hatalmi pozíciókban lévők megkárosítottak. 

Béres Máté cikkei

Új szelek

Érezhetően megélénkült a kádermozgás Dunakeszi és Göd térségében, miután nyáron igazságügyi miniszterré nevezték ki Tuzson Bence országgyűlési képviselőt. Dunakeszin bizonytalanná vált a kormánypárti polgármester újraindítása, a város fideszesei pedig közben Gödöt is „felügyelik”.

Mit keresnek a bevándorlók a Börzsönyben?

Újabban a Nyugat-Európába tartó bevándorlók és menekültek a Börzsönyön átvágva próbálják elérni a magyar–szlovák határt. Egyes szlovákiai vélemények szerint az Orbán-kormány a migránsok arra terelésével a közelgő ottani választásokat igyekszik befolyásolni.

Itt úgyse jössz át!

Hamarosan megkezdődhet az állami támogatásból megvalósuló Millenniumi Pavilon felújítása Zebegényben. Pár utcányira egy magánberuházás is indulna, már ha a helyiek ezt hagyják – és ez kihathat a pavilon további sorsára is.

Szükség van-e Duna-hídra Vácnál?

Az önkormányzati választáshoz közeledve a Fidesz Vácon újra bedobta a híd megvalósításának ötletét. Az ellenzéki városvezetés tiltakozik, a Dunakanyar települései pedig elhelyezkedésük függvényében minősítik a tervet.

Jó, hogy itt voltatok

Több mint negyedszázad után távozik Vácról az IBM leányvállalata, a lépés 450 dolgozót érint. A társaság a város egyik legjelentősebb adóbefizetője, helyi intézményeket is támogatott. Az önkormányzat sokat tett azért, hogy maradjon az IBM, míg kormánypárti képviselők korábban bírálták az együttműködést.

Kövess minket: