Kunstár Csaba

  • Kunstár Csaba

Kunstár Csaba cikkei

Szájkosártörvény

  • Kunstár Csaba
Bölcs öreg sajtómunkás ismerősöm lebeszélt elhatározásomról. Hónapokkal ezelőtt úgy döntöttem ugyanis, hogy ha ez a médiatörvény életbe lép, akkor én ünnepélyesen elbúcsúzom az Olvasóktól. Volt húsz szabad évem, köszönöm a sorsnak, ez messze több, mint amit huszonöt éve legszebb álmaimban is remélhettem.

Szegedi jobboldal: Elmennek a fiúk

  • Kunstár Csaba
A Csongrád megyei folklór szerint néhai Rapcsák András, Hódmezővásárhely szépemlékű polgármestere mondogatta a szegedi fideszes városvezetésről: Bartháék 1998 óta ötvenmilliárd forintot kaptak. Ebből már egy új várost lehetne építeni, mégis alig látszik valami. De akkor hol a pénz?

Dzsentrivilág Dél-Magyarországon - III. rész: A szegedi gombolat

  • Kunstár Csaba
  • Pikó András
A Narancs két korábbi írásában (Dzsentrivilág Dél-Magyarországon, október 19. és A kéz alatti város, december 7.) feltérképezte, miként szállta meg Szeged fideszes vezetése, illetve e vezetők rokoni és baráti köre az egyes kulcspozíciókat. Sorozatunk harmadik részében egyfelől a korábban felvetett ügyeket visszük tovább (személyi összefonódások, vízközmű, szegedi tévé, Virág cukrászda), másfelől bemutatjuk, hogyan alakult Szeged kulturális élete az 1998-as "polgár"-inváziót követően.

Mesterséges emberi kromoszóma Szegeden: Géntérkép e táj

  • Kunstár Csaba
Az idén egy 14 fős szegedi kutatócsoport mesterséges emberi kromoszómát állított elő. A csoport vezetője szerint a jövő évszázadban a hagyományos gyógyszereket felválthatja a génterápia. Évtizedeken belül a gyógyszer hagyományos értelemben vett fogalma is meg fog változni, ugyanis megfelelő génterápiai kezeléssel személyre szabott "géngyógyszerek" készülnek majd a rászorulóknak.

Dzsentrivilág Dél-Magyarországon – I.

  • Kunstár Csaba
  • Pikó András
Az idegennek, aki Szegedet a helyi médiumokból kívánná megismerni, akár úgy is tűnhet: Szeged a béke szigete, ahol nincsenek komolyabb politikai csatározások, és ahol az ellenzék sem zavar sok vizet. Ez a kép azonban kevéssé kvadrál akár a valósággal, akár a helyi közvélekedéssel.

Kövess minket: