Majsai Tamás

  • Majsai Tamás

Majsai Tamás cikkei

Ért-e Gábor György a skanzenekhez?

  • Majsai Tamás
A PletykaNemzet megírta, hogy a pezsgősüveg kupakja még földet sem ért a Köztársaság téren, Gábor György vallásfilozófus máris ott türemkedett a nyelvatléták között, és sikerrel lihegte "a Fletó" mámoros orcájába, hogy akkor mostan ő bizony elkérné a leendő egyházügyi államtitkári posztot.

Mi, zakariánusok

  • Majsai Tamás
Néhány évvel ezelőtt meghökkentő erővel tört ránk az emberi beszéd megdermedésének félelmes járványa. A politikai Leviatán nyitotta fel torkát, és öntötte ki a szavakra átkot hozó mérgét. Soha nem hitt érzelmek, értékek, gondolatok törtek utat maguknak és háborítottak meg meghitt kapcsolatokat is.

A felbontott levél - A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körleveléről

  • Majsai Tamás
Az Imaév a nemzet lelki megújulásáért című iromány megjelenése óta zavaros a Styx folyó. A bolsevik agitpropok összes képviselője ott dagonyázik, hogy beszuszakolhassa magát Kharón puccsszerűen visszafelé irányozott sajkájába. Bármily rövid pillanatra is, de látni szeretnék azt a művet, amelyben egy metafizikailag zanzásított hívószó is elegendőnek találtatott a legújabb nemzeti nagyária bemutatásához.

Ügynökök az egyházakban - IV. rész: "Õszinte, odaadó munkájáért"

  • Majsai Tamás
Sorozatunk utolsó részében sem változtattunk a közlés korábbi szempontjain, forrásközegünk is azonos. Az egyháztörténelem állambiztonsági forrásainak további fejezeteit, illetve az elemzés további eredményeit ezután a kutatási programot jegyzõ Wesley János Lelkészképzõ Fõiskola egyháztörténelmi tanszékének internetes fórumán publikáljuk.

Ügynökök az egyházakban - III. rész: "A haladó tábor egysége érdekében"

  • Majsai Tamás
A sorozatunkban közölt ügynökkataszter előző részeiben (2005. március 3. és március 10.) jelzett forráspublikációs szempontokon nem változtattunk. A közlés az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára (ÁSZTL - korábban: Történeti Hivatal) alábbi forrásain alapul: M-13.338: "Tóth Sándor"; M-37.277: "Viktor János"; O-13.405: Magyar Katolikus Püspöki Kar; O-13.586: Református egyházi reakció területén lévő ellenséges személyek elhárítása; O-13.599: Evangélikus egyházi reakció; O-13.603: Külföldi protestáns szervezetek leplezésével hazánk ellen folytatott ellenséges terv felderítése; O-14.963: Canale.

Ügynökök az egyházakban - II. rész: "Teljes mértékben lekompromittálta magát"

  • Majsai Tamás
A múlt héten közölt elsõ ügynökkataszter szövegközlési szempontjait terjedelmi megfontolásokból a következõk szerint módosítottuk. a) Bõvítettük a rövidítések körét. A püspök és az ügynök szavak helyett egyszerûbb nyelvi helyzetben a "pp." és "ü." kifejezéseket használjuk. b) Az egyes nevek melletti szövegrészben az adott ügynököt már csak monogrammal használjuk.

Majsai Tamás: Heródesek járták be Magyarországot

  • Majsai Tamás
Aközgyalázkodás Vasárnapi újság fedőnevű műsorfolyama állítólag azon meditált (lásd Seres László december 8-i írását a Népszabadságban), hogy "vajon kinek az érzékenységét" sérthetik a Jobbik által felállított karácsonyi fakardok. A kérdésre, éppúgy, mint a közkeresztény szégyent jelentő keresztszurkálási majomparádé tényére, néhány újságírói felhorkanástól eltekintve, nem született válasz.

Kövess minket: