Nagy Gergely

  • Nagy Gergely

Nagy Gergely cikkei

Beszivárog

  • Nagy Gergely
Mi az a f***k? Egyszerre merít a kommunista rendszert kikezdő szabadegyetemek és a társadalmilag tudatos nyugati művészek gyakorlataiból, miközben a hazai oktatási rendszer egyik súlyos hiányosságát igyekszik pótolni.

Történetek katedrálisa

  • Nagy Gergely
Közönségcsalogató – mondhatnánk a kasseli Fridericianum előtti téren álló, hatalmas Parthenon-modellre, amelynek acélvázát sokezernyi könyv, konkrét könyvtest borítja. Látványos, bravúros és egy kortárs művészeti kiállításon, ahol kéttucatnyi helyszínen százhatvan művész munkái láthatók, mindig kell olyan „közönségmunka”, amit le lehet fotózni.

„Megtanuljuk a művészetet tiltakozásra használni”

  • Nagy Gergely
Az új amerikai elnök elvenné azt a csekély összeget is, amit a szövetségi állam közkultúrára költ. Merthogy van ilyen: 1965 óta létező kormányzati szerv a NEA, amely mára a kisközösségek, etnikai csoportok kulturális aktivitását tartja életben.

„Mindenki hozzászokott az ingyenmunkához”

  • Nagy Gergely
Ők közvetítik a képzőművészetet a közönség felé, és ők helyezik el a művészeket a társadalmi struktúrákban. Mikor a kurátorok középgenerációja kiteljesedett volna, jött a NER. A fiatalok már ebben a közegben szocializálódtak.

Kövess minket: