Nagy István

  • Nagy István

Nagy István cikkei

„Úristen, mit tettem?”

Frank Turner énekes-dalszerző Bahreinben született, Etonban együtt tanult Vilmos herceggel, de konzervatív neveltetése ellenére is lázadó folk-punk zenész lett. A jelenleg Amerikában turnézó 41 éves angol zenész hamarosan Budapesten lép fel The Sleeping Souls nevű kísérő zenekarával.

Tizenegyes

A Metallica életműből általában az első három albumot (Kill ’Em All, 1983; Ride the Lightning, 1984; Master of Puppets, 1986) szokás kikezdhetetlen remekművekként emlegetni.

The Mission

Aki ott volt a Mission legutóbbi, 2012-es magyarországi koncertjén, és a lámpák felkapcsolása után hazament, az lemaradt a zenekar monumentális csúcsdaláról, a Tower of Strength-ről.

A halál ötven perce

Ha végignézünk a Rock and Roll Hall of Fame zenészeinek listáján, egészen biztos, hogy Andy Fletcher az, aki a legkevesebbet tette azért, hogy bekerüljön az elit klubba.

dEUS

Nem lehet mondani, hogy a dEUS nagyon elkerülte volna Magyarországot, hiszen hatszor jártak eddig nálunk, legutóbb négy évvel ezelőtt, az 1999-es The Ideal Crash jubileumi turnéján.

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.

Teljes holdfogyatkozás

Március 2-a a Pink Floyd mesterművének számító The Dark Side of the Moon 50. születésnapja. A legendás albumot ismét kiadták az évfordulóra, és jó lenne ez alkalomból csak ünnepelni – ám ezt jócskán megnehezíti a már nem létező zenekar tagjainak egyre durvuló civakodása. Mi áll az együttes dalszövegírója és fő zeneszerzője között dúló háborúskodás hátterében?

Inhaler: Cuts & Bruises

Valószínűleg nincs olyan cikk az Inhalerrel kapcsolatban, amely ne említené meg, hogy a zenekar frontemberének az édesapja Bono (ezzel most mi is teljesítettük kötelességünket), és akitől tényleg nehéz elvonatkoztatni.

„Elzavartam magam a dobok mögül”

A Radiohead eddigi utolsó lemeze 2016-ban jelent meg, a tagok azóta a saját projektjeikkel vannak elfoglalva. Philip Selway dobosnak a napokban jön ki a harmadik szólóalbuma Strange Dance címmel. A zenésszel az új dalokról, olasz hölgyekről és természetesen a Radioheadről beszélgettünk .

Kövess minket: