Nagy László

  • Nagy László

Nagy László cikkei

Készülődik az LMP - Hány cédula egy élet?

  • Nagy László
A korrupció elleni fellépés, a roma integráció és a zöld gazdasági fordulat áll majd a Lehet Más a Politika kampányának középpontjában. Egyéni jelöltjeik már megvannak, az országos lista is összeállt, a programjuk viszont csak márciusra készül el. Az internetnek már csak pénzügyi okok miatt is kiemelt szerepet szánnak a kampányukban.

A keresztény ember morális kötelezettsége - Horányi Özséb kommunikációkutató, egyetemi tanár

  • Nagy László
Nagy különbség van a politikai és a közéleti kereszténység között, az előbbi normatív, az utóbbi viszont csak javaslatokat fogalmaz meg - mondja Horányi Özséb, több egyetem (például a Pécsi Tudományegyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Corvinus Egyetem) tanára. Szerinte ha van ma közéleti feladata egy kereszténynek, akkor az az, hogy tegyen mind a baloldali, mind a jobboldali paternalizmus ellen.

"Ez jó kihallgatás volt!"

  • Nagy László
Augusztus utolsó hetében tizenegy előzetesben töltött hónap után a rendőrség szabadlábra helyezte a tavaly szeptemberi tarnabodi támadás gyanúsítottjait. Ügyvédeik indokoltnak tartanák, hogy a rendőrség minél előbb szüntesse meg ellenük a nyomozást. Kártalanítási perek várhatók.

Az úgy hagyott Magyarország 6. Mézédes és keserű hevesi

  • Nagy László
Tarnaméra és Tarnazsadány a két véglet a hevesi kistérségben. Nincs köztük egy kilométer, de mintha nem is ugyanabban az univerzumban lennének. Egyikben ismeretlen a munkanélküliség, a másikban ismeretlen a munkahely, az egyikben nincs roma lakosság, a másik előbb-utóbb roma településsé válik - akárcsak Tarnabod, ahol viszont reményteljes változások is zajlanak.

Hárman egyért

  • Nagy László
Március 19-én Szegeden tartja tisztújító küldöttgyűlését az SZDSZ. Az elnöki posztért hárman is indulnak: a jelenlegi elnök, Kuncze Gábor mellett Fodor Gábor és a párt mezőgazdasági szakértője, a környezetvédelmi tárca volt államtitkára, Kis Zoltán. Lapunk kifaggatta valamennyiüket, hogy mit akarnak kezdeni a bejutási küszöbön egyensúlyozó pártjukkal. Az aspiránsok ábécérendben osztják meg véleményüket a Narancs olvasóival.

Prosperáló dotkom-paródia: Minimalista iskola

  • Nagy László
Ez a kommunikatív szempontból igen redundáns elnevezésű társaság 1999 decemberében benyújtott éves jelentésében nyíltan azt állította magáról, hogy semmilyen üzleti tevékenységet nem végez, és őszintén szólva nem is tervezi, hogy ilyesféle foglalatosságba kezd, mivel színtisztán intellektuális munkával kíván a részvényesek számára nyereséget produkálni.

A távközlési piac liberalizációja: Leadják a drótot

  • Nagy László
Atörvénytervezet ugyanis csupán minimális és meglehetősen homályos infrastrukturális feltételeket támasztott az új piacra lépőkkel szemben, és így nem igazán ösztönzött beruházásokra, a korábbi befektetéseket pedig nem ismerte el - mondjuk azzal a gesztussal, hogy a hálózattal rendelkezők a költség alapúnál magasabb árat kérhetnének azoktól, akik eddig nem jeleskedtek hálózatépítésben.

Kövess minket: