Péter Anna

  • Péter Anna

Péter Anna cikkei

Kókuszpókusz

  • Péter Anna
Világszerte nő a tejhelyettesítő növényi italok fogyasztása; natúr és ízesített kókusz-, mandula-, zab- és szója­italt kínálnak a hazai szupermarketek polcai is. De mi közük van a növényi italoknak az egészséghez?

Kenettel teljes

  • Péter Anna
Magyarországra is berobbantak a natúr kozmetikumok, egyre több hazai vállalkozás kínál adalékanyag-mentes kozmetikai termékeket, és virágzik az otthon készített krémek, szappanok világa.

Győzött, elfogyott

  • Péter Anna
A rendkívül mélyről felkapaszkodó margarin és az évezredekig istenített vaj sok összecsapást élt meg rövid közös történetük során. Az elmúlt évtized a vaj látványos előretörését hozta, erre egyszer csak elfogyott. Mi vezetett a vajhiányhoz, és mivel sütünk süteményt karácsonykor? És mennyiért?

Süllőt enne? Fogja ki!

  • Péter Anna
Amióta betiltották Magyarország természetes vizein a halászatot, a hazai gasztronómia is szegényebb lett, nem is kevéssel: a hazai természetes vízi hal nyomtalanul eltűnt az étlapokról és a halasok kínálatából. Mit pótolhatnak ebben a helyzetben a halgazdaságok, mit tehetnek a csúcséttermek, és mivel kell beérnie a mezei halimádónak? Ennek jártunk utána.

Nyaljuk a levegőt

  • Péter Anna
Olcsó húsnak híg a leve, az olcsó fagyiban pedig alig van fagylalt. Van helyette levegő, mesterséges aroma és színezék dögivel. Miről ismerszik meg a buherafagylalt és kiknek szólnak a minőségi nemfagylaltok? Szakemberek segítségével jártuk be a hazai fagylaltok al- és felvilágát.

Kövess minket: