- bogár -

  • - bogár -

- bogár - cikkei

Középiskolások demokráciaérzékenysége - Távlatok

  • - bogár -
Múlt pénteken mutatták be a középiskolások és a demokrácia viszonyáról szóló "Iskola és társadalom 2008" című kutatás első eredményeit. Ha akarjuk, igazolva láthatjuk az elmúlt évek ijesztő társadalmi fejleményeit (Magyar Gárda feltűnése, erősödő cigányellenesség). Ha meg nem, értekezhetünk a mérés korlátairól. - bogár -

A Kortárs Építészeti Központ bezárása - Rossz szomszédság

  • - bogár -
Kitették Nefelejcs utcai otthonából a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szűrét. Főbérlőjük, a Róth Miksa Emlékház igazgatója már ebben a hónapban el akarja kezdeni annak az épületnek a felújítását, amelyben a KÉK 2006 nyarán működni kezdett. A központ legalább addig maradni akar, ameddig az eredeti megállapodás szólt: a jövő nyárig.

Salgótarjáni Bányamúzeum: Ha eljön a miniszter

  • - bogár -
Bulvárgyanús hír jelent meg a Népszabadságban (Hajléktalanok a bányászok múzeumában, 2005. január 5.): a frissen felújított salgótarjáni Bányamúzeumot hajléktalanok foglalták el, többüket korábban tbc-vel kezelték. A kis színest ezúton megfosztjuk vad árnyalataitól, de ami marad, az is nagyon jellegzetes.

Könyv: Látatlanban (Az új Magyar-német kéziszótár)

  • - bogár -
A 90-es évek elején a Históriában jelent meg évről évre a különböző szakalapítványi támogatásokban részesülők névsora, és ebből a nem pesti germanistáknak is kiderülhetett, hogy a szigorú tanár és élvezetes előadó hírében álló Hessky Regina irányításával munkacsoport alakult egy új német-magyar kéziszótár elkészítésére. Majd néma csend.

Védekezés a graffitik ellen: Se vassal, se hígítóval

  • - bogár -
AFővárosi Közterület-felügyeletnél jó fél évvel ezelőtt egy Attila utcai felújított ház összefirkálásakor szakadt el a cérna. A felügyelet igazgatójától, Varsányi Pétertől megtudtuk, hogy a főváros kezelésében lévő útvonalakat, tereket, aluljárókat kiemelten kezelik, és az ellenfél harcmodorához igazítva stratégiájukat, az éjszakai portyákra civil ruhás felderítőkkel vonulnak ki, akiket - ha tettenérésre lehet számítani - egyenruhás főerők követnek. Az egyéb közfelügyeleti feladatok (illegális árusok, plakátragasztók) közé ékelt akciózás azonban egyelőre nem hozott sikert, miközben belvárosi főhadiszállásuk homlokzata sem maradt firka nélkül. Persze az lett volna a csoda, ha áttörés történik, hiszen ha a BRFK hatezer rendőre graffitiügyben tehetetlen,

Kövess minket: