- bund -

  • - bund -

- bund - cikkei

Film: Infantiliász (Wolfgang Petersen: Trója)

  • - bund -
Az olümposzi istenek látják a lelkemet, elõítéletek nélkül mentem a moziba. Pontosabban: azt elõre elhatároztam, hogy nem érdekel, Wolfgang Petersen rendezõ hogyan írta át Homérosz eposzát. Ez nagyon magas labda volna, utólag nyilvánvaló: két újságoldalnyit is kitenne a "hamisítások" leltára. Pláne, hogy nemcsak az Iliász lett szabadon értelmezve, hanem a teljes mondakör: azzal, hogy Trója alatt Menelaosz és Agamemnón meghal, Heléna meg Párisszal elszökik a lángoló városból, nemcsak az Odüsszeia, hanem egy sor görög drámaíró (Szophoklész, Euripidész, Aiszkhülosz) is ad acta tétetik. De spongya rá, nézzük, mit hozott ki a jó alapsztoriból az idõs német dolgozó.

Regionális fejlesztés az egészségügyben: Ellenérdekeltség

  • - bund -
Akár 30 millió dollárhoz, azaz mintegy 6 milliárd Ft-hoz juthat az az egészségügyi konzorcium, amelyik megnyeri a Népjóléti Minisztérium idén augusztus 5-én meghirdetett regionális modernizációs pályázatát. Az egészségbiztosító két szervezete, az önkormányzat és az Egészségbiztosítási Pénztár rég nem tapasztalt egyetértésben vitatja a kiírás célszerűségét, illetve törvényességét.

Összeférhetetlenségi törvényjavaslatok: Fogd a pénzt, és kuss

  • - bund -
Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosítása - egyszerűbben: az összeférhetetlenségi törvénytervezet - körüli több éve tartó huzavona az elmúlt napokban ismét előtérbe került. Az Országgyűlés várhatóan még e héten (lapzártánk után) dönt arról, hogy a nyári szünet előtt foglalkozzanak-e Hankó Faragó Miklós (SZDSZ) e témában benyújtott önálló képviselői indítványával. A honatyák többsége - párthovatartozástól függetlenül - úgy véli: a javaslat szeptember előtt semmiképpen sem kerül tárgysorozatba.

Kövess minket: