Berecz Diána

  • Berecz Diána

Berecz Diána cikkei

„Egy maroknyi ember érdeke”

  • Berecz Diána
Hogy áll a Balaton az invazív halfajokkal és az emberi terhelhetőséggel? Milyen hatásai vannak a klímaváltozásnak, és örüljünk-e az elektromos jachtok megjelenésének? Ezekre a kérdésekre is kerestük a választ a Balatoni Limnológiai Intézet nemrég kinevezett igazgatójával.

„Hímes tojásnak számítanak”

  • Berecz Diána
A Flaar hajóépítő műhely a balatoni versenyvitorlázást meghatározó, high-tech anyagokból készülő hajóiról vált ismertté. A műhely egyik alapítójával, a hajók tervezőjével beszélgettünk.

„Kijártam nekik egy utat”

  • Berecz Diána
Ennél rosszabbul nem is indulhatott volna az olimpiára készülő sportoló éve: balesetet szenvedett Bad Kleinkirchheimben, a világkupa szuper-óriásműlesikló futamán. A jobb térdében elszakadt a keresztszalag, és így meghiúsult az olimpiai részvétele is. Jelenleg csíkszeredai otthonában lábadozik – ott értük el Skype-on.

„Senki sem futott önszántából”

  • Berecz Diána
Buddhista szerzetesnek készült, nepáliként három téli olimpián is részt vett sífutásban. Főállásban kőműves, immár húsz éve Svájcban él. A terepfutás meghatározó alakjával Skype-on beszélgettünk.

„Jacksonért odavannak”

  • Berecz Diána
Milyen egy magyar utcazenész élete Japánban és Amerikában? A szaxofonos Damján Gyula Floridában és Nagaszakiban tölti az év nagy részét, de időnként hazajár, és ha hagyják, itthon is játszik. Japánban ő honosította meg a Tavaszi szél vizet árasztot, de Michael Jacksonnal még a magyar népdal sem vetekedhet.

„Hátborzongatóan kettős érzés”

  • Berecz Diána
Ő Magyarországon az első, aki egy menekült gyerek nevelőszülője lehet. A Budapesten élő iráni–magyar színházrendezővel a teheráni gyerekkorról, a kendőviselet kettős érzéséről, a Keletiben táborozó menekültekről, valamint a színház és a segítőszakma kapcsolatáról beszélgettünk.

Kövess minket: