Bakóczy Szilvia

  • Bakóczy Szilvia

Bakóczy Szilvia cikkei

Idővel kiöli a motivációt – Erőszak a gyermekek sportjában

  • Bakóczy Szilvia
A gyerekek 70 százaléka szerez valamilyen negatív tapasztalatot a sportolás során, ám mindössze 17 százalékuk beszél az őt ért sérelmekről az UNICEF magyar vonatkozású kutatási eredményei szerint. Az érintettek jelentős része szerint nem kell ebből nagy ügyet csinálni.

"Ez részletkérdés" – Meleg szülők gyermekei

  • Bakóczy Szilvia
Az azonos nemű párok gyerekvállalását majdnem mindenki elutasítja, mondván, hogy káros a gyerek fejlődésére, és biztosan meleg lesz ő is. Noha ezt egy sor kutatás cáfolta meg, a kérdésben a melegek is megosztottak. És mit mondanak, akik ilyen családban nőttek fel?

Elhagyatva

  • Bakóczy Szilvia
Míg a többségi óvodák legfeljebb egy hónapra zárnak be, akkor is megfelelő ügyelet mellett, a speciális óvodák általában 8-10 hetes nyári szünetet rendelnek el. Ha van is ügyelet, előfordul, hogy a szülő nem tud róla, vagy csak akkor élhet vele, ha érvényes munkáltatói igazolása van.

Kapj el, ha tudsz!

  • Bakóczy Szilvia
Mi a hackerkedés? Az informatika csúcsa? Színtiszta bűnözés? Számítógépes tolvajlás, egy informatikai rendszer feltörése, ami után szabadon használják és eladják a megszerzett adatokat? A valóságban hackernek számít ma már az is, aki éppen az ilyen betörések ellen nyújt védelmet. Előbbit fekete, utóbbit fehér kalapos hackernek hívja a szakma.

Az ész a fontos

  • Bakóczy Szilvia
Van-e összefüggés az intelligencia és a siker között? Függ-e a származástól, kultúrától, hogy ki mennyire intelligens?

Semmi nem történt

  • Bakóczy Szilvia
Nemzetközi kutatások szerint minden ötödik gyermek szexuális abúzus áldozata, míg a gondozásba vett gyermekeknél a becslések szerint minden harmadik. Az esetek többségéből nem lesz ügy.

Köztük marad

  • Bakóczy Szilvia
A szenvedélybetegek többsége családban vagy legalábbis párkapcsolatban él, de a hozzátartozókról legfeljebb csak mint áldozatokról esik szó. Pedig az addiktológusok szerint a szerepük igen fontos lehet abban, hogy egy függőből újra józan ember legyen.

Sorsdöntések

  • Bakóczy Szilvia
Gyermekelhelyezési perekben a bíró legtöbbször az igazságügyi pszichológus szakértő véleménye alapján hozza meg döntését. Jó lenne azt hinni, hogy a szakértők mindannyian felkészült, lelkiismeretes emberek - de a valóság az, hogy egyáltalán nem mindegy, kit rendel ki a bíró az adott perben.

Kövess minket: