Dusza Erika

  • Dusza Erika

    Újságíró

    A múlt évezredben az akkor még liberális Magyar Hírlapnál dolgozott, 2003-tól szabadúszó, megszakításokkal azóta ír a Narancsnak. Főként szociális, emberi jogi témákba botlik, de bárkivel, bármivel szívesen foglalkozik, ha felkelti az érdeklődését. Kedvelt műfaja a riport és az interjú.

Dusza Erika cikkei

Akadályozás, betartás, feszítés

Beáll a Miskolc polgármesteri posztjáért „civilként” induló rádióriporter, Tóth-Szántai József mögé – jelentette be a Fidesz a múlt héten. Veres Pál polgármesternek nem Tóth-Szántai az egyetlen kihívója: a Velünk a Város ellenzéki összefogás olyannyira széthúzott, hogy a DK az LMP-vel megtámogatva saját jelöltet állít. Egyelőre egyik fél sem enged, előválasztásra kevés már az idő, így az is fölmerült megoldásként, hogy egy harmadik, konszenzusos jelöltet indít az ellenzék.

„A meghalás nem volt opció nála”

„A filmmel nem szeretnénk azt sugallni, hogy aki bizakodik és pozitívan áll hozzá, túléli ezt a betegséget, aki nem, meghal. Ez nem így van” – fogalmazott Dér Asia, a január elején bemutatott Nem halok meg című dokumentumfilm rendezője.

Se látói, se tudói

Hiába ígérte, hogy ha megállapítják a bánya felelős­ségét, akkor maga jelentkezik a károsultaknál a peren kívüli megegyezésért, ezt mégsem tette meg a recski andezitbánya tulajdonosa. Az ügyben eljáró hatóságok „nem relevánsnak” minősítették az „érintetti kört”.

Kövess minket: