Kőszeg Fanni

  • Kőszeg Fanni

Kőszeg Fanni cikkei

„Na, mi van, házasodunk?”

  • Kőszeg Fanni
A lap Modern Love című rovatába bárki beküldheti a maga 1500 szavas, szerelemről és más intim viszonyokról szóló, személyes kisesszéjét. A 15 éve jelentkező cikksorozathoz ma már egy podcast és egy tévésorozat is társult. A rovat alapító-szerkesztőjével a The New York Times manhattani szerkesztőségében beszélgettünk.

"Sok mindentől függ, milyen fokú és milyen minőségű fájdalmat okozunk"

  • Kőszeg Fanni
A New York Timestól a Guardianig szinte minden nagy lap kikérdezte már a modern párkapcsolatok buktatóiról. Tavaly megjelent könyve, az Affér, avagy gondoljuk újra a hűtlenséget hamarosan magyarul is olvasható – most megcsalásról, párterápiáról, a Tinder nyújtotta illúzióról beszélgettünk vele, és arról, hogy mitől más a szex a diktatúrában.

Napi 6,75 gyerek

  • Kőszeg Fanni
A 17 áldozatot követelő február 14-i merénylet nem csak sokkot, gyászt és álszent politikusi sajnálkozást váltott ki Amerika-szerte, hanem eddig nem látott országos diákaktivizmust is.

Jó kerítés, jó szomszédság

  • Kőszeg Fanni
Bartók Béla a Park Avenue-n, Anne Frank Jackson Heightsban jön szembe New Yorkban, Aj Vej-vej hatalmas kültéri kiállításán. Megnéztük, mit mond a menekültekről a világhírű képzőművész, ha egy egész metropolisz áll a rendelkezésére.

Végállomás, nem megy tovább

  • Kőszeg Fanni
Vannak nagyvárosok, ahol az alulról jövő kezdeményezések csodákra képesek. A Lowline nagyon alulról jön: New York őskori, elhagyatott villamosmegállójából föld alatti park épül a helyi lakosok és temérdek napelem bevonásával.

Kövess minket: