Mannhardt András

  • Mannhardt András

Mannhardt András cikkei

Sötét erők

  • Mannhardt András
A Political Capital friss kutatása szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 42 százaléka hisz abban, hogy a kormány helyett valamiféle háttérhatalom irányítja az országot. Franciaországban és Szlovákiában, ahol szintén elvégezték a kutatást, hasonló eredményeket kaptak. Vajon mi lehet az összeesküvés-elméletek titka?

És mindig dühbe jövünk

  • Mannhardt András
A hét főbűn egyike, noha természetes reakció. A társadalom nem tud mit kezdeni vele, ezért tiltja, hiszen fennáll a veszélye, hogy a harag vagy a düh agresszivitást, erőszakot vált ki.

Ének a volán mögött

  • Mannhardt András
Az autónk mi vagyunk - a boldog sofőr saját testének, sőt személyiségének kiterjesztéseként tekint járművére, s úgy érzi, a gép az ő fizikai erejét sokszorozza meg. Milyen pszichológiai kényszerek hozzák ki amúgy szelíd embertársainkból is az agresszív bunkót a volán mögött?

A nyelvemen van

  • Mannhardt András
A világ ízek végtelen raktára, ahol kincs és szemét vegyesen áll a polcokon. Ám nincs két ember, aki mindig meg tudna egyezni, hogy egy íz épp melyik kategóriába tartozik.

A beavatás élvezete - A "Jackass-jelenség"

  • Mannhardt András
Két srác felmászik a fenyőfa tetejére, majd egy társuk motoros fűrésszel kivágja alattuk a fát. Alsónadrágra vetkőzött férfiak botokkal ütnek egy vadméhekkel teli kast. A méhek dühödten kirajzanak, és másodpercek alatt összevissza csípik az embereket. Ilyen jelenetekkel van tele a Jackass három évadon át sikerrel futó szériája és a társaság azóta készült több mozifilmje. De miért vállalkoznak a sorozat készítői ilyen eszement és fájdalmas kalandokra? És ez miért akkora siker a nézők körében?

A családban marad

  • Mannhardt András
A féltékenység nem jó, hanem pocsék. Lelkünkbe alapfelszerelésként épített kínzókamra, ahol mindannyian eltöltünk több-kevesebb időt. Érdemes tehát elgondolkodni, hogy egy ennyire rémes érzés miért nőtt hozzánk. Lehet, hogy valamiképpen hasznát látjuk?

Kövess minket: