Molnár Ráhel Anna

  • Molnár Ráhel Anna

Molnár Ráhel Anna cikkei

Delejes tervek, aktuális álmok

  • Molnár Ráhel Anna
Idén százéves a Bauhaus. A 20. század legdivatosabb szellemi műhelyének tevékenységét – és száz év múltán is aktuális társadalomtörténeti kontextusát – a centenárium alkalmából világszerte átfogó kiállítások tematizálják. A Blinken OSA Archívum és a Kortárs Építészeti Központ éves eseménysorozata, a Budapest 100 május első hétvégéjén eredt „a Bauhaus nyomába”.

Nagyobb a füstje

  • Molnár Ráhel Anna
Április 13-án nyílt meg a szlovák APART kollektíva első budapesti kiállítása – Felületi depresszió és újonnan keletkező élőhelyek – és egyben az Easttopics új kiállítótere is. Denis Kozerawski, Andrej Žabkay és Peter Sit művészeti kollektívája 2012-es alapítása óta olajozottan pozicionálja magát mind a regionális művészeti intézményrendszerben, mind az online és közösségi média felületein.

Egyetlen forrásból

  • Molnár Ráhel Anna
A Magyar Nemzeti Galéria – születésének száztizedik évfordulójának apropóján – Korniss Dezsővel folytatja 20. századi magyar művészeket bemutató sorozatát. A Bartók Béla Cantata Profanájából kölcsönzött címben – Csak tiszta forrásból – Kolozsváry Marianna kurátor rögtön meg is határozza azt a nézőpontot, amely felől az életműre tekint.

Mégis, miért vonz?

  • Molnár Ráhel Anna
Barbora Zentková és Julia Gryboś csaknem tíz éve dolgozik együtt művészpárosként. A cseh és szlovák művészeti életben közismert duó önálló kiállításait 2010 óta főként alulról szerveződő, a többi közt pozsonyi, prágai és brnói kisgalériák tereiben – és tereire – szervezi. Munkáik fókuszpontja a (festészeti) kép médiuma, illetve e médium elméleti és atmoszferikus kiterjesztésének lehetősége.

Kövess minket: