Sirbik Attila

  • Sirbik Attila

Sirbik Attila cikkei

Áhított szellemek

  • Sirbik Attila
A Future Perfect – Befejezett jövő című kiállítás elsőként ad átfogó képet Fridvalszki Márk archeo-futurológiai programjáról, print, kollázs, installáció felhasználásával.

„Nincs menekülési útvonal”

  • Sirbik Attila

Az absztrakt festészet kereteit folyamatosan új anyagok, technikák és formák alkalmazásával igyekszik tágítani. A legújabb kiállításán két sorozatát mutatja be, amelyek bár két külön világot jelenítenek meg, a forrásuk mégis közös.

Hús és árnyék között

  • Sirbik Attila

Metzing Eszter az egyetemi évei végén egyfajta mediális alaphordozóként talált rá a textil és a grafika ötvözetére. A textil és a hímzés technikája már gyerekkorától jelen volt az életében, s kikerülhetetlenül beleszövődött alkotótevékenységének alapjaiba is. Diplomamunkája, a 2018-as Belső kert című, nagy méretű hímzett grafika is komoly szakmai figyelmet keltett.

„A Szent Ego súlya alatt”

  • Sirbik Attila

Új egyéni kiállításán az identitáskeresés és a személyes történetmesélés elemei állnak a középpontban. A Blank Space cím egy olyan lélektani síkra utal, ahol az egyén új, eddig ismeretlen, személyes rétegeit fedezheti fel és értelmezheti újra emlékek, álmok, kognitív struktúrák segítségével.

„Biztos lábakon”

  • Sirbik Attila

Egyetlen magyarként szerepelt a német Taschen kiadó tavaly megjelent albumában, amelyben a világ száz legjelentősebb grafikusának munkáit mutatják be. A jelenleg Londonban dolgozó, mindössze 25 éves művészt inspirációkról, lehetőségekről és a munkamódszeréről is kérdeztük.

A képtelenség képei

  • Sirbik Attila
Ahol sokkal fontosabbá válik a kérdés felvetése, mint a kijelentés, ott kezdődnek Réber illusztrációi, ezek az egyszerűségükben letisztult, minimalista és filozofikus grafikák, amelyek nem a szövegek képi dimenzióba ültetései csupán, hanem saját történetet (mesét) is kibontó alkotások.

Kövess minket: