Markó Anita

  • Markó Anita

    Újságíró

    2010 óta dolgozik újságíróként, 2012 óta a Magyar Narancs csapatában. Elsősorban kulturális és életmód témájú cikkek, interjúk szerzője. 

Markó Anita cikkei

Nem minden, ami hullik

Mire gondolunk, amikor egy norvég dzsesszgitáros lapos tetőkön kúszik mágnesekkel és zacskókkal? Arra biztosan nem, hogy meteoritokat keres. Márpedig a mikrometeoritok gyűjtését és kutatását közismertté tevő Jon Larsen esetében erről van szó. Kik, miért és hogyan keresnek meteoritokat?

Ne fogyózz!

Minden negyedik gyerek túlsúlyos, és az adatok évek óta egyre romlanak. Ráadásul a túlsúly csak az egyik eleme a komplexebb problémának. Az elhízás hátterében a leggyakrabban a család helytelen életmódja áll.

Egy gyilkos sem menekülhet

A nagy aszály után még a szakértőket is meglepte, hogy az ősz ennyire gazdag gombaszezont hozott. Ahogy előbújtak a termőtestek, úgy indultak meg a hobbigombászok is, a gombákat bevizsgáló szakellenőrök pedig nem győzték a munkát.

„Már a fele megvan”

Tüdős Klára pályája rendkívül gazdag: foglalkozott egyebek közt filmkészítéssel, divattervezéssel, szegény gyerekeknek alapított kollégiumot, majd menekülteket és zsidó üldözötteket mentett a háború alatt. A róla készülő regénytrilógiáról, döntéseink és a cselekvő szolidaritás fontosságáról a szerzővel, Bódis Krisztával beszélgettünk.

„A szöveg nem cél, hanem eszköz”

Béres Judit irodalomterapeuta Élet a sorok között című könyve gyakorlatokkal, esetleírásokkal igyekszik közelebb hozni az irodalomterápiás módszert az érdeklődőkhöz. A szerzővel arról beszélgettünk, hogyan segíthet az irodalom akár a mindennapokban, akár nehézségek idején.

Kövess minket: