Bakos András

  • Bakos András

    Újságíró

    25 éven át volt a Délmagyarország című napilap újságírója, rovatvezetője, főmunkatársa. 2019 óta dolgozik a Magyar Narancsnak. Közéletről, természetről, mezőgazdaságról, szabadidősportról ír. Verset is publikál.

Bakos András cikkei

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Alkotmányos vágy

A magyar mezőgazdaság tizenkét éve nem felel meg az Alaptörvénybe foglalt GMO-mentességnek, takarmányozáshoz tavaly is importálni kellett genetikailag módosított szóját. A hagyományos szója vetésterülete húsz éve alig változik itthon, pedig a szakértő szerint lehetne versenyezni az ukrán gazdákkal.

"Az asszimilált bevándorló kötődése is kettős marad"

A menekülteket segítő aktivista és a közösségét védő politikus is jót akar. Ez a kiindulópont jellemző a német nyilvánosságban, ha a jövevényekről és az együttélés problémáiról esik szó. Sausic Attilával, a Félhold Németországban. Az iszlámról és a muszlimokról című könyv szerzőjével beszélgettünk.

Kövess minket: