Meg akarták verni Hont Andrást, a HVG újságíróját a Niedermüller-elleni tüntetésen

  • narancs.hu
  • 2020. január 30.

Belpol

„Takarodjál innen, kommunista szar!” – kiabálták neki, majd leköpték és elvették a szemüvegét.

A Vadhajtások nevű szélsőjobboldali portál munkatársa többször meglökte, illetve levette kétszer Hont András szemüvegét a ma délutáni, Niedermüller Péter ellen tartott tüntetésen – számolt be az esetről a hvg.hu. Az eseményt élőben közvetítette a Vadhajtások, a felvételen pedig jól látszik, ahogyan nekimennek Hontnak.

Döglött patkányt küldtek Niedermüller Péternek, amelyre a nevét is ráírták

A tetemet a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Mozgalom küldte. A polgármester nevét egyébként nem sikerült helyesen leírniuk. „Ma reggel plakátok jelentek meg Budapesten a mai fideszes tüntetés felhívásával, amelyen patkányként ábrázolják Niedermüller Pétert, Erzsébetváros nagy többséggel megválasztott polgármesterét. Ez a hergelés olyan sikeresnek bizonyult, hogy a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Mozgalom egy döglött patkányt küldött 'ajándékba' Niedermüller Péternek" - írja közleményében a DK.

A dulakodás közben Hontot többször megpróbálták arcon ütni, de ez nem sikerült, viszont állítása szerint leköpték. Hont újságíróként volt jelen a tüntetésen, a munkáját végezte, amikor a Vadhajtások munkatársa, Bede Zsolt lökdösni kezdte, közben azt kiabálta, hogy „takarodj innen”.

Az incidens 3:20-nál kezdődik.

Vadhajtások.hu -

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?