Alul maradt a választáson a ceglédi fideszes, kirakták a városi cégből is

  • narancs.hu
  • 2020. január 31.

Belpol

Dupla veszteség.

Hörömpő Annamária a ceglédi Fidesz elnöke, egészen október 13-ig önkormányzati képviselő volt, eközben a Ceglédi Termálfürdő pénzügyi menedzseri pozícióját is betöltötte, havi bruttó 520 ezer forintért. Idén januárban azonban a volt képviselőtől elköszönt a cég, írja a 24.hu.

A lap forrásai szerint ez nem véletlen, Hörömpő volt ugyanis az egyetlen az önkormányzati választáson, aki a fideszes képviselőjelöltek közül nem tudott nyerni. Bár a különbség csak 9 szavazat volt, az újraszámlálás után is maradt az eredmény.

Emellett a lap egy másik ügyre is fényt derített: tavaly az önkormányzat eladott egy laktanyai ingatlant Hörömpő és férje cégének, minimális áron. A cég nagyjából 30 millió forintnyi uniós forrást kapott, ebből azonban egy szabálytalanság miatt vissza kellett fizetnie 7,8 millió forintot.

Hörömpő (azóta már volt) férje úgy tájékoztatta a portált, hogy négy dologra pályáztak, például egy uszodai bólya gyártására alkalmas szerszámra, amihez végül nem sikerült fröccsöntő gépet venniük, így ezt a folyamatot Cegléden végezték el. Holott Bács-Kiskun megyében kellett volna, ahol a cég fióktelepe volt és amiért a Bács-Kiskun megyének rendelkezésre álló uniós forrásra pályázhattak. Ezért kellett hát visszafizetni a támogatás egynegyedét.

Hörömpő egyébként októberben kiszállt ki a vállalkozásból, így az most kizárólagosan a volt férjéé.

Figyelmébe ajánljuk