Bárdos Deák Ági

  • Bárdos Deák Ági

Bárdos Deák Ági cikkei

„Miért változtak volna meg?”

  • Bárdos Deák Ági
A Tűzoltó utcai lakásukból vitték el ’44-ben, hogy – sok viszontagság után oda is térjen vissza. Itt érte ’56 is, majd az ellenzék szervezkedése. Itt is beszélgettünk.

„Ahogy megérkeztünk, kitört a háború”

  • Bárdos Deák Ági
Évekkel ezelőtt, egy Ikarus csuklós busszal utazott el Afrikába, és csak tavaly nyáron, első könyvének megjelenése alkalmából jött haza. Úgy volt, hogy az eladott példányokból becsordogál a visszaútra való, ám egy szomorú családi esemény miatt maradnia kellett. Pedig menne, azt mondja, Európát nem neki találták ki.

Az angyal leszállt – A tüntetőnk naplójából

  • Bárdos Deák Ági
Hát, ez húzós volt! Az ármányos szoborfelállítás éjszakai hadműveletét követő vasárnap, hétfő is rendőrsorfalak közt telt – nem mintha szavunk lehetne a készenlétiekre, inkább a „provokátorok” érdeklik újabban őket.

Az ellenállás ritmusa

  • Bárdos Deák Ági
Hét éve költözött Berlinbe, kezdetben alkalmi munkákból élt, négy éve a Humboldt Egyetem hallgatója, a Rosa Luxemburg Alapítvány ösztöndíjasa. Szabad idejében a Rhythms Of Resistance Berlin (ROR) szambazenekar aktivistájaként Európa antifasiszta, antiglobalista, környezetvédő és kirekesztésellenes demonstrációin zajong. Kreuzbergben él.

Kövess minket: