Barotányi Zoltán
Barotányi Zoltán cikkei
Karsai László: Szomorú, hogy Sulyok Tamás nem kért bocsánatot az édesapjáról előadott történet miatt
Oszik és Dezsők
A két világháború közötti rendvédelmi szervek papíron egyforma eréllyel nyomoztak bal- és jobboldali szélsőségesek ellen, de a valóságban ez kevéssé érvényesült. Néhány belügyi, rendőrségi vezetőn múlott, hogy a harmincas évek végén a nyilasokkal szemben is hasonló keménységgel léptek fel, mint a kommunisták ellen.
Drága húsnak
A temérdek befektetett dollármilliárd dacára a regeneratív gyógyászat bevált eszközeivel készülő, szövetalapú műhús egyelőre nem versenyképes az igazival. Mindez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne oktalan pánikot kelteni a mesterséges csirkecombok feltűnése kapcsán.
Elvitte az ördög
Egy korszak végét jelezheti, hogy a manhattani székhelyű Condé Nast médiavállalat bejelentette: beolvasztja a Pitchfork zenei-kritikai oldalt a GQ online férfimagazinba, ezért lapátra tette a lap szerkesztőinek és szerzőinek felét.
Kiütéses vereség
Szamárköhögés és kanyaró: két olyan, korábban már visszaszorítottnak gondolt fertőző betegség, amely napjainkban is terjed – a hiba az emberekben van.
Töltött és rakott ételek elmaradhatatlan kísérője: a tejföl
Színes kockákról álmodunk
Kivételesen hipnotikus számítógépes játék jelent meg közel negyven évvel ezelőtt, ráadásul a korabeli Szovjetunióban fejlesztették. Sikere máig töretlen, elterjedése a világban merő kalandregény.
Kockázatok és mellékhatások: mire alkalmas és mire nem a ketogén diéta?
Az alapvetően zsíralapú étrend epilepsziás betegek, főleg gyerekek állapotának javítására kitalált, e célra viszonylag hatékony módszer. De akadnak, akik fogyni szeretnének tőle.
Tucatnyi íz fűszerezi a karácsonyt
A karácsonyhoz számos jellegzetes fűszer képzete társul – de miért pont ezek és mióta?
Mindenbe azért ne
Az ünnepi, de a hétköznapi menü is sokak számára szinte elképzelhetetlen nélküle – mások inkább a pokolba kívánnák, mert úgy gondolják, csak tönkreteszi az ételt. Akárhogy is: a tejföl stratégiai fontosságú konyhai alapanyag – és van, aki magában szereti.