Grünczeisz Kata

  • Grünczeisz Kata

Grünczeisz Kata cikkei

Hatalmukba kerítették

  • Grünczeisz Kata
Magyarország majd’ minden négyzetkilométere vadgazdálkodási egység: a legértékesebbeket és legnagyobbakat a volt állami gazdaságok új tulajdonosai és az állami erdőgazdaságok birtokolják. Milyen kapcsolat van a magánkézben lévő vadparadicsomok, a kincseket rejtő állami erdők és a földtulajdonosok kényszerű közösségei között?

Titkok könyvei - Vadászvilág Magyarországon - 2. rész

  • Grünczeisz Kata
Korábban az elvtársaktól a polgártársakig követtük nyomon a magyarországi politikai és gazdasági elit vadászatait. Mindkét csoportra jellemző, hogy tagjai térítésmentes vadászatok vendéglistáin szerepelnek - de milyenek is ezek a "csapatépítő tréningek", és van-e alapja a közvagyon károsítására vonatkozó, újra és újra felmerülő vádaknak?

„Megjelent Mengele bácsi” – Film a csillagos házak túlélőiről

  • Grünczeisz Kata
Hetven évvel ezelőtt, június 16-án hirdették ki azt a rendeletet, amely Budapesten az úgynevezett csillagos házakba kényszerítette a származásuk alapján megbélyegzett honfitársainkat. A holokauszt túlélői és a házak egykori, akkor 6–16 éves lakói tíz kisfilmen mesélnek emlékeikről, és reflektálnak a mai világra.

Összevonnak három borsodi kórházat

  • Grünczeisz Kata
Szeptembertől egyesül két vagy három borsodi kórház. Az igazgató minden bizonnyal az edelényi kórházvezető, Daher Pierre lesz. A fideszes országgyűlési képviselő a héten bemutatkozott az egyik érintett intézmény, a Kazincbarcikai Kórház orvosainak.

„Itt mindig lesznek meccsek”

  • Grünczeisz Kata
Május közepe óta üresek a kennelek és tárva-nyitva a kertajtó annál a háznál, ahonnan a nyolc, tiltott állatviadalra trenírozott harci kutyát elvitték. Ózdon nyílt titok, hogy rendszeresek a meccseztetések, de a bennfentesek szerint a jelenség országszerte probléma.

Kövess minket: