Kakuk György

  • Kakuk György

Kakuk György cikkei

Az Iszlám Állam végnapjai

  • Kakuk György
Zajlik az Iszlám Állam kisöprése Irak területéről. A térség alapvető változások előtt áll, létrejöhet például az önálló Kurdisztán.

Lenullázva

  • Kakuk György
Menekültek számára tilos a bemenet, csak kifelé visz az út, bele a közvetlen életveszélybe. Riporterünk annak járt utána, hogy látják a rendeződés esélyeit a határon dolgozó civilek, orvosok, politikusok. Törökök, kurdok, szírek és európaiak.

Nagyobb temetőre lesz szükség

  • Kakuk György
Leszbosz északi oldalát mindössze tíz kilométer széles szoros választja el a török partoktól. Erre jönnek a menekültek, naponta ezrével, papírral kitömött mentőmellényben szorongva az ócska csónakokon. A hullámok magasak, s ha egy lélekvesztő felborul, sokan meghalnak – ilyen egyszerű itt a menekültválság. Alekszisz Ciprasz fél perc alatt átlátta az egészet.

Az álmok kapujában

  • Kakuk György
A menekültáradat kútforrásánál, Irak romjai közt jártunk, ahonnan már mindenki elmenekült – akinek volt rá pénze. Csak a háború maradt itt, a harc az 55 milliárd tonna olajért, szebben mondva Kurdisztán születéséért.

Az Erdoğan-terv

  • Kakuk György
Erdoğan államfő idén júniusban elveszítette parlamenti teljhatalmát, s ezt nem hagyhatta annyiban. A hétvégi előre hozott voksolást rendkívüli körülmények között várja a közel-keleti rendezés kulcsállama: véres merényletek, polgárháborús viszonyok a kurdok lakta vidékeken, s legalább kétmillió szíriai menekült az ország déli határain. Hová rohan Törökország?

Négy-kettő a félidőben

  • Kakuk György
A négymilliós, polgárháborútól idegen megszállásig, politikai gyilkosságoktól a kormányzati anarchiáig bucskázó ország több mint másfél milliónyi szíriai menekülttel él most együtt. A baj mégsem ez – hanem hogy nincs, aki elvigye a szemetet. Riport Bejrútból.

Kövess minket: