Kertész Anna

  • Kertész Anna

Kertész Anna cikkei

Ki ad minket össze?

  • Kertész Anna
"Amikor Isten áldását adta az első párra, még nem volt semmiféle vallás" - mondja Iványi Gábor metodista lelkész. Azóta persze számtalan vallás keletkezett, és a párválasztási lehetőségek is bővültek, ám a különböző vallású pároknak "isten színe előtt" nem olyan egyszerű örök hűséget esküdnie.

Lazítás a Hortobágyon

  • Kertész Anna
Az ősz legvonzóbb hortobágyi eseménye a daruvonulás. Az északról érkező és Afrikába tartó madarak itt pihennek pár hetet. Október közepén több mint százezer madár jelent meg a vidéken.

Lemez - World music: a fúzió

  • Kertész Anna
szótól kiver a víz, le nem írnám semmi pénzért, maradjunk annyiban: ezen a három lemezen a főcsapás iránya a "keresztbe-kasul". És jobbára nem hangzik rosszul.

Foglalkozása: látó - Becsukott szemmel is

  • Kertész Anna
Van, aki egy-egy kirándulást tesz hozzájuk, leginkább kíváncsiságból, van, aki rájuk kattan, és minden problémás élethelyzetben tőlük vár megoldást. Aurából személyiséget elemeznek és jövőt mondanak, vagy ahogy ők fogalmaznak: lehetőségeket mutatnak. Õk a látók.

Drámapedagógia és iskolai agresszió - "És megbeszélik"

  • Kertész Anna
December közepén nálunk járt Edward Bond angol drámaíró, hogy megnézze iskolai agresszióval foglalkozó drámapedagógiai darabját. A Kerekasztal Színház előadására nem sokkal azután került sor, hogy már nálunk is volt egyetemi vérengzés, és nem sokkal azelőtt, hogy újabb mobilfelvétel került elő arról, ahogy középiskolások szétrugdossák egy társuk fejét. És pont egy évvel azelőtt, hogy stratégia szülessen mindezek megelőzése érdekében.

Gyűjtemény - "Nem egyet, kétszázat"

  • Kertész Anna
Habik Csaba mindent gyűjt, ami a fényképezéssel kapcsolatos. Tényleg mindent. "Előfordulnak szép darabok, de a többség értéktelen. A mottó: 'minél rondább, annál jobb'" - fogalmazza meg ars poeticáját az ismert fotóriporter.

Komlói drogterápia - "Én drogozom, mi meggyógyulunk"

  • Kertész Anna
Félmeztelen férfitestek keringenek a színtéren, elvegyülnek, kiválnak, egymásnak csapódnak. A lényeg a kapcsolat, az érintés, még akkor is, ha az rúgás, mert itt minden mozdulat egy-egy történet. A komlói Leo Amici Alapítvány kezeltjei két hétig próbálták a "darabot" a pesti bemutató előtt. Még a próbák kezdete előtt látogattuk meg őket.

Eldobható törlőrongyok - Nelson Pizzaro "drogfutár"

  • Kertész Anna
Ecuadorban kapták el hét évvel ezelőtt. Négy és fél évet ült, jó magaviselete és tanulmányai miatt feltételesen szabadlábra helyezték, de nem hagyhatta el az országot. Most betegségére hivatkozva kegyelmet kért, s elnöki "irgalmat" - ami egy ottani jogi kategória - kapott.

Kövess minket: