Matkovich Ilona

  • Matkovich Ilona

Matkovich Ilona cikkei

„Így nem lehet élni”

  • Matkovich Ilona
A múlt héten derült ki, hogy Újpesten a teljes ellenzék támogatja az egykori kereszténydemokrata politikus indulását.

Hosszú emlékezet

  • Matkovich Ilona
Hét éve tart a vörösiszap-katasztrófa miatti per a tragédiát okozó, jelenleg felszámolás alatt álló cég vezérigazgatója és 14 társa ellen. A februári (megismételt) elsőfokú ítélet után a helyszínen mértük föl, hol tart Kolontár és Devecser, s mit gondolnak az ottaniak az ítéletről.

„A formális vallásosság nem téveszthet meg”

  • Matkovich Ilona
Vállalni kell a meggyőződésünket, mondja a Váci Egyházmegye vezetője, akit emiatt számos támadás ér elsősorban a kormányoldalról. A menekültek melletti kiállása éppúgy keresztény hitéből következik, mint a lombikbébiprogram elvetése, vagy a nők társadalmi szerepvállalásáról vallott fölfogása is.

Sodródva

  • Matkovich Ilona
Egymást rágalmazó képviselők, folyamatos bírósági ügyek, átláthatatlan önkormányzati szerződések – aligha meglepő, hogy június 28-án feloszlatta magát Devecser város jobbikos vezetésű, hétfős önkormányzata. Az időközi választás várhatóan októberben lesz.

„Megszűnt a matyó lakodalmas”

  • Matkovich Ilona
Miután a B.-A.-Z. megyei Szentistván független polgármestere bejelentette, hogy belép Gémesi György nemrég alakult Új Kezdet nevű pártjába, a testület megvonta tőle a bizalmat. A történet a korrupciós helyzetekből kitörni igyekvő kistelepülési vezetők nehézségeit is példázza.

Athleta Christi - Furcsaságok a váci katolikus főiskolán

  • Matkovich Ilona
Oktatók elbocsátása, hallgatói panaszok az oktatás minőségére, a rektor asszony - aki Erdő Péter bíboros testvére - legalábbis bizarr szemléletű tankönyvei és határokon átívelő PhD-dolgozata: nem probléma nélküli intézmény a Zsámbékról Vácra költöztetett tanítóképző, amely ma már Apor Vilmos Katolikus Főiskolaként működik.

Elvannak magukban

  • Matkovich Ilona
A június 5-i dunaújvárosi időközi önkormányzati választás előtt tapasztalt baloldali töketlenkedés nem helyi bénaság volt, hanem az érintett pártok országosan is látható impotenciájának egyenes következménye.

Kövess minket: