Nagy Sebestyén

  • Nagy Sebestyén

Nagy Sebestyén cikkei

"A nőgyógyászok természetesen ismerik"

  • Nagy Sebestyén
Becslések szerint legalább százezer fiatal magyar nőt érint, s ez az első számú ok, ha a családot tervező párnak "nem jön össze a gyerek". Ám sok esetben nem ismerik fel vagy elbagatellizálják a policisztás ovárium szindrómát (PCOS); a téma szakértői felvilágosító órákat szeretnének minden középiskolában.

Geotermikus energia - Hőkiszabadítás

  • Nagy Sebestyén
Magyarország geotermikus adottságai átlagon felüliek, vannak biztató kezdeményezések is, a föld hőjéből nyerhető hő fölhasználására fordítható pályázati pénzek nagysága jelentékeny. Egy kevéssé emlegetett alternatív energiaforrás, ami még környezetet sem szennyez nagyon.

Nyitott körzetek: Vas - Földharc

  • Nagy Sebestyén
"Nem viszi sehova Krisztus urunk testét!" - kiabálta egy idős hölgy az első választási forduló előtti hétvégén Gaál Angelikának, a 2-es sz. vasi választókerület szocialista képviselőjelöltjének a jáki templomban. A 28 éves jelölt áldozni jött a bazilikába; az ostyát nem a szájába kérte a plébánostól, hanem a kezébe vette. Ekkor tűnt fel az öreg hívő.

Majd a jövő eldönti - Koldulás Szegeden

  • Nagy Sebestyén
Betiltotta belvárosában a csendes koldulást Szeged önkormányzata. Miért volt erre szükség? És vajon a türelmi időszak elteltével mit tesz a város koldusaival a rendőrség? Hogy megtudjuk, elmentünk koldulni Szegedre, aztán átöltöztünk és bekopogtunk a rendelet szerzőjéhez. De nem lettünk se gazdagabbak, se okosabbak.

A vakbiznisz vége: Legombolva

  • Nagy Sebestyén
Megalázó látszattevékenységért fizetett havi néhány tíz ezer forintot 2300 vak embernek két cég, amely eközben sokmilliós állami támogatásban részesült. A minisztérium mostanra elégelte meg a vakbizniszt: egy APEH-vizsgálattal és egy gyors rendelettel befékezett. Ennek azonban, úgy tûnik, nem örül se boldog, se boldogtalan.

Lipcsei játékvásár: Nincs mese

  • Nagy Sebestyén
Európa legnagyobb játékfesztiválját rendezték augusztus végén Lipcsében. Ha valaki most focira, streetballra, sorversenyekre vagy hulahoppra gondol, rossz nyomon jár. A négynapos fesztiválon PC-, PlayStation-, GameCube- és Xbox-programok biztosították az önfeledtséget.

A gyertya egyik vége

  • Nagy Sebestyén
Úgyszólván odanőttek a Sziget nagyszínpadához. A 14 éve döngető együttes frontembere, Lukács László viszont már egy "kiskölök" összehozásán is morfondírozik, így érthető, hogy az új, szeptemberben megjelenő, Élni vagy égni című CD-jükön a zenekar az "élni" mellett érvel. Ám két héttel a Sziget-buli előtt az EFOTT közönségét nem nagyon lehet zavarba hozni.

Rapidrandi: Gyors fiúk, gyors nők

  • Nagy Sebestyén
Hét darab hétperces randi, szünet nélkül, egymás után... A gyorsbüfék és a villámangol után a rapidrandi - speed dating - is befékezett Budapesten.

Kövess minket: