Csalás? Önplágium? Á! Kovács Zoltánnak a szeme se rebbent, amikor elmagyarázta, hogy nem is vert át senkit

  • narancs.hu
  • 2017. július 27.

Belpol

A kormányszóvivő csak az újrahasznosítás híve, na. Mi ezzel a baj?

Csodálatos magyarázatot adott arra Kovács Zoltán, hogy semmi gond nincs azzal, amit az Alfahír feltárt, hogy ti. két nagyon „hasonló”  dolgozattal szerzett egy magyar és amerikai akkreditációjú PhD-fokozatot. A címek, a lábjegyzetek, a hossz, a tartalomjegyzék, és még megannyi hasonlóság sorjázik a cikkben, ami ezt igazolja.

Kovács Zoltán kormányszóvivő az Indexnek azt írta: „Az Alfahír Hírportál mai hírében feltalálta a spanyolviaszt: a minden nyilvános szakmai életrajzomban megtalálható tényt, hogy az akkori eljárási és akadémiai szabályoknak megfelelően – ugyanabban a témában – doktori fokozatomat mind a CEU amerikai, mind pedig a Debreceni Egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia magyar rendszerében megvédtem. Mielőtt valaki szamárságokat ír és hülyét csinál magából, javaslom, hogy ismerkedjen meg a tényekkel.”

Az Index utána is ment a tényeknek, és az derült ki, hogy ma ezt a mutatványt Kovács, hogy ti. egy dolgozatot süt el lényegében két helyre, már nem tudná megtenni, mert korábbi gyakorlatán a CEU változtatott.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?