Demszky Gábor: Magyar Péter az egyetlen esély, Gyurcsány veszélyes

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 9.

Belpol

Budapest egykori főpolgármestere végleg Horvátországba költözik, de azért beszélt a politikáról is.

Interjút adott a Népszavának Demszky Gábor, a Budapestet 1990 és 2010 között összesen öt cikluson át vezetett egykori főpolgármester. Demszky kicsit mindenkit kritizált a politikai palettán, kivéve az idén az egész ellenzéket letarolt Magyar Pétert. Magyarról azt mondta,

„elfogadható politikai partnernek tűnik, mivel megvan az a politikai tehetsége és karizmája, ami megvolt Chiracnak vagy Obamának, el tudjuk hinni róla, hogy el tudna vezetni egy országot”, rajta kívül pedig “nincs több esély, vagy ez van, vagy marad ez a potrohos akasztófavirág.”

Gyurcsány Ferencről azt mondta, veszélyes az ellenzék számára és nárcisztikus. „nulla érzéke van ahhoz, mit lehet megtenni és mit nem, ráadásul soha nem tartotta magát ahhoz, amiben előtte megegyeztünk” – mondta, azt azért meghagyva a a DK elnökéről, hogy „ügyesen bohóckodik”. 

Szóba került azért Karácsony Gergely is, akinek a Vitézy Dáviddal szembeni nagyon szűk választási győzelmét tulajdonképpen vereségnek értékelte az egykori SZDSZ-es politikus, majd azt javasolta, váljon tényezővé és tanuljon meg angolul. 

A volt főpolgármester egyébként megerősítette, hogy végleg Horvátországba költözik. Elmondta, az utolsó lökést az adta, hogy egy fővárosi gimnázium igazgatója beszélgetésre hívta meg, majd később a programot indoklás nélkül törölték. Később azt a magyarázatot kapta, hogy az igazgató nem szeretett volna „politikailag megosztó vendéget” meghívni. Demszkyt ebben az bántotta elsősorban, hogy a tanári karból csak néhányan álltak ki mellette.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk