A Vidnyánszkytól jobbra álló körök alakítanák át a színházi világot

Kultúra

Az új miniszter érkezésével kitapintható lett a feszültség a színházi világban is. Kásler Miklós kitárhatja a kapukat a kultúrharc lovagjai előtt.

„A kultúrkampfos sajtópolémiák ellenére hiszem, hogy együtt szolgáljuk a magyar kultúrát, új célokat találunk, melyeket közösen fogunk megvalósítani” – igyekezett megnyugtatni az összegyűlteket Fekete Péter kulturális államtitkár a tatabányai Jászai Mari Színházban szeptember 7-én tartott országos évadnyitó beszédében.

Ám hiába a békülékeny hangütés, a beindult változások között máris akad pár sokkoló elem. A miniszter, Kásler Miklós körül például egy olyan színházi, szakmai tanácsadó testület van kialakulóban, amelynek összetétele meglepte a szakmabelieket.

Andrási Attila

Andrási Attila

Fotó: mkuk.hu

 

A Magyar Narancs legfrissebb számában annak járt utána, hogy kik és milyen alapon kerültek ebbe a testületbe, hogyan szereztek nagyobb befolyást a Vidnyánszky Attila-féle Teátrumi Társaságtól is jobbra álló körök. Egyben bemutatjuk a tanácsadó testületbe bekerült Andrási Attilát – az Udvari Kamaraszínház művészeti vezetőjét –, akiről eddig viszonylag kevés információ volt fellelhető, a szakma legfeljebb annyit tudott róla, hogy korábban a Szabadkai Népszínház társulatvezetőjeként megbukott.

Részletek a friss Magyar Narancsban. A lap kapható a standokon vagy megrendelhető itt:

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szüksége lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következő platformokon érhetők el online és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elő egy évre, fél évre, negyedévre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk