Karácsonyt támogatják a budapesti diákszervezetek

  • narancs.hu
  • 2024. április 25.

Belpol

Míg minden kerületben egy-egy polgármesterjelöltet, azt, aki vállalja a diákok programjának megvalósítását.

Karácsony Gergelyt támogatják a főpolgármester-választáson fővárosi diákszervezetek

jelentette be közös sajtótájékoztatóján az ADOM Diákmozgalom, az Egységes Diákfront (EDF) és a Fridays For Future Magyarország. A szervezetek közlésük szerint az elmúlt két hétben egyeztettek Vitézy Dáviddal és Karácsonnyal is, végül megszavaztatták a tagságot, a voksok 73 százalékát pedig a jelenlegi főpolgármester kapta.

Az ADOM Diákmozgalom, az Egységes Diákfront (EDF) és a Fridays For Future Magyarország április elején mutatták be a közösen írt, a fiatalok érdekeit és fenntarthatósági szempontokat előtérbe helyező programjukat. A három szervezet minden kerületben egy-egy polgármester-jelöltet fog támogatni az önkormányzati választáson, azt, aki vállalja a program megvalósítását. Hasonlóan tesznek a főpolgármester-jelöltekkel is.

A programcsomagban a fiatalok a fővárostól például mentális egészségét segítő programokat kérnek, minőségibb közétkeztetést, több diákkedvezményt a fővárosi kulturális- és rekreációs intézményekbe, és művészeti és továbbtanulási pályázati lehetőségeket. 

De a kerületek felé is megfogalmaztak elvárásokat: ingyenesen látogatható közösségi tereket, a tömegsportot támogató sportpályák létrehozását és az iskolák környezetének javítását, valamint biztonságosabbá tételét kérték. Mindemellett javaslatot tettek a Budapesti Diákönkormányzat létrehozására is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk