Csodálatos légi felvételen mutatjuk, mennyien voltak a Kossuth téren

Óriásira duzzadt a tömeg a Parlament környékén.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 14., 21:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
false

 

Fotó: Németh Dániel

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 14., 21:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Pappjozsef
  2018. április 14., szombat 22:12
  EZ FANTASZTIKUS VOLT ! JÖVŐHÉTEN ISMÉTLÉS !
 2. 2
  keglovics
  2018. április 14., szombat 22:43
  Ismétlés? OK. És aztán? Aztán mi lesz? Úgy egy-két hónap múlva, amikor már a kutyának se lesz kedve kimenni? És az még hagyján is, de addig!? Főként addig mi lesz? Legalább addig lesz-e valami, bármi, aminek értelme és haszna van? Megmondom: Orbán hatalmának további növelésén kívül továbbra sem lesz semmi. Ahogy az tudható is volt.

  Ez az egész még annál is rosszabb volt, mint amire számítani lehetett. Hámozott, rántott levegő, ahogy az igény szólt, és az meg is lett.

 3. 3
  tiszapolgári
  2018. április 15., 00:03
  keglovics

  Azt tényleg nem lehet látni, hogy mi lesz egy-két hónap múlva. De ha egyelőre más nem is, annyi értelme és haszna mindenképpen volt a megmozdulásnak, hogy a fiúk láthatták, van egy több tízezres, buszoztatás és lengyel vendégművészek nélkül is gyorsan összeállt tömeg, amelyik nem fél attól, hogy rendőrségi kamerákkal figyelik az arcokat.
  Hogy ez miért növelné tovább Orbán hatalmát, nem értem.
  Orbánnak legfeljebb a patyiandrások felett van hatalma, de azt sem mondanám túl stabilnak.
 4. 4
  rworse
  2018. április 15., 08:21
  keglovics

  Én se tudom, mi lesz jövő héten, két hónap múlva, de azt tudom, nem Orbán hatalmát fogja növelni az ilyen tüntetés. Azt is tudom, hogy Orbán későbbi kétharmadának megalapozásában nagyon nagy szerepe volt a 2006-os, általa vezényelt és végletekig kihasznált, majd meglegendásított tüntetés- és zavargássorozatnak.
 5. 5
  hóvarjú
  2018. április 15., 09:16
  Jelenleg a faszméregetés zajlik, hogy a békemeneten voltak-e többen vagy ezen a tüntetésen. Az viszont jellemző, hogy ahogyan az ellenzéki páttok, úgy a tüntetés szervezői és sajnos maguk a tüntetők sem értik igazán, hogy szépen belesimulnak az áldemokratikus Orbán-rendszerbe. Vannak választások, lehet tüntetni, Orbán takarodj!-ot ordibálni, aztán szépen hazamenni.
  Lenne egy javaslatom: Ha valaki rendszert akar dönteni, akkor ne szombaton délután hat órára, hanem mondjuk délelőtt tíz órára hirdesse meg a következő tüntetést. A következő szombat ugyanis munkanap. Kíváncsi lennék rá, hogy hányan vállalnának akár egzisztenciális kockázatot is a rendszer ellen. Vagy a pár százezer forintos fővárosi fizetés elvesztése már elrettentené a tömegeket? Ha igen, akkor viszont miért csodálkozunk azon, hogy a falvakban élők a pár tízezer forintos jövedelmükért cserébe Orbánra szavaztak?
 6. 6
  tiszapolgári
  2018. április 15., 09:52
  Hóvarjú

  Én a fővárosban élek, de a havi jövedelmem a százezer forintot sem éri el, és nem hiszem, hogy kirívó példa lennék. Sem a munkám, sem a jövedelmem nem függ a kormány jóindulatától, ezért az elvesztésüktől sem tartok, szerintem ezen a téren sem vagyok egyedül.
  Továbbra sem értem, hogy konkrétan ez a tüntetés vagy általában a tüntetések miért simulnának bele az Orbán-rendszerbe. Ilyen alapon a Tarlós-rendszer szolgalelkű talpnyalója vagyok, amikor felszállok a metróra, és a Rogán-rendszer lekötelezettje, amikor bekapcsolom a tévét.
 7. 7
  hóvarjú
  2018. április 15., 10:16
  tiszapolgári

  Akkor másképpen fogalmazom meg. Olyan tüntetést kellene szervezni, amely egyben egyfajta sztrájkot is jelentene, kifejezve ezzel, hogy nem vagyunk hajlandóak anyagilag támogatni egy olyan rendszert, amely bennünket nem képvisel, pénzeink nagy részét ellopja, ellenünk folytatott propagandagépezetre fordítja. A hagyományos tüntetéseknek szerintem nem lehet eredménye, több ilyenen voltam, Orbán hatalma pedig csak tovább erősödött (viszont Orbán így elmondhatta, hogy a polgári szabadságjogok biztosítva vannak).
  A pár százezret a fővárosi átlagjövedelem alapján írtam.
 8. 8
  hóvarjú
  2018. április 15., 10:20
  helyesen:
  ellenünk folytatott propagandára fordítja
 9. 9
  tiszapolgári
  2018. április 15., 10:53
  Világos, értem, kösz.
 10. 10
  keglovics
  2018. április 15., 12:17
  Számtalan okból hathat ez a tömeg Orbán hatalmára jótékonyan, például úgy, hogy a valóban komoly tömegbázisa szemében erősödik, mint erős akaratú vezető, ürügyeket is adhat neki különféle aljas intézkedések bevezetésére, stb., felesleges ezt sorolgatni. Ugyanakkor van azért rizikója is számára az efféle dolgoknak, és láthatóan fél is a geci a tömegtől, mindig is félt, aminek szintén több oka van.

  Olyankor tudnák ugyanis belülről a Fideszből a legkönnyebben megpuccsolni, amikor tömeg van az utcán és az őrizetbevételtől csak a külföldi tartózkodás védené meg adott esetben. Régóta érzékelhető, hogy a krízishelyzeteket képtelen ez a primitív barom kezelni, mindent ráhagy a rabszolgákra és elmenekül. De ilyenkor lehetne egy esetleges rávonatkozó veszély Áder is, aki azért elméletileg még mindig a főnöke, és még számtalan tippem van, de inkább hagyjuk.

  A tüntetések folyamatossá válása tehát valóban lehetne akár súlyos fenyegetés is ennek a rohadéknak a számára, amit főleg idegekkel nem bírna sokáig, de erős kétségeim vannak e tárgyban, mint annak hangot is adtam az iméntiekben.

Komment írásához vagy regisztrálj